Hoppa till sidans innehåll

”Tillsammans mot våra mål”

2017-09-13 13:00
Nina Flack och Wilma Karlsson i Team X-Calibur har startat ett mentorsprojekt tillsammans som de kallar: Tillsammans mot våra mål. - Förhoppningsvis är det en grej som fler väljer att ta efter, säger Nina Flack.
  • Uppdaterad: 2017-09-13 13:00

I både skolvärlden och företagsvärlden pratas det just nu mycket om mentorer. Någon med erfarenhet som tar en ung talang under sina vingar och hjälper till med utvecklingen. Wilma Karlsson och den tidigare världsmästaren Nina Flack, båda i Team X-Calibur tyckte att det lät spännande.
- Då tänkte vi att vi kunde föra över det till bowling och dessutom promota sportbowling, säger Nina Flack.

Med början nu på hösten kommer därför 31-åriga Nina Flack med 4 EM-guld att agera mentor åt den 17-årige talangen Wilma Karlsson som går på bowlinggymnasiet i Partille.
- Jag med min erfarenhet, som har varit elitbowlare under en lång tid kan hjälpa Wilma att ta kliv framåt och hjälpa henne att bli bättre, säger Nina Flack.

Men det är inte bara bowlingteknik, klotkunskap och banläsning som den rutinerade VM-spelaren kommer att föra vidare till sin unga adept. Det handlar om så mycket mer.
- Att vara elitidrottare. Jag och Wilma tittar på flygresor tillsammans till exempel. Det handlar inte bara om att spela bowling, säger Nina Flack.

Projektet har även som mål att marknadsföra sportbowlingen. Det gör Wilma Karlsson och Nina Flack genom att åka runt på företagskvällar. Där visar de upp sportbowling och berättar om sitt tävlande.
- Vi pratar med dem om oss och våra målsättningar, och lyssnar, pratar om allt de vill veta, säger Nina Flack.

Hittills är två företagskvällar bokade, i Karlskoga och Norrköping. Men det är fler företag som är med och sponsrar projektet.
- Redan nu har vi fått ihop 8-9 företag som hjälper till, säger Nina Flack och berättar hur det hela började:
- Wilmas pappa är väldigt duktig på att jaga sponsorer till henne. Jag pratade med honom om det, för själv har jag aldrig varit sponsrad med pengar. Då kom vi fram till att när jag ändå hjälper henne att träna tänkte vi: kan vi inte göra en hel grej tillsammans? Det var lite på ett bananskal som vi kom in på det här, säger Nina Flack.

Till en början kommer de att driva: ”Tillsammans mot våra mål” i två år framöver. Bland annat med en resa till Kegels träningscenter i USA. Efter den tiden ska de sätta sig ner och utvärdera för att se hur de ska gå vidare.
- Allting är rätt nytt än så länge, men kan vi få igång det så det sprids så kan det nog bli rätt bra. Förhoppning är att det kan bli en grej som fler väljer att ta efter, säger Nina Flack.

Så här långt är två företagskvällar inbokade och de har fått in hälften av de 80 000 som de satt som mål för projektet. Men det är inte pengarna som är det viktigaste.
- Det är nyckeln på projektet. Att man inte bara är ute efter pengar utan ser helheten i det, säger Nina Flack. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 SUL
Glöm inte att anmäla er till Svenska Ungdomsligan
 
Städa Sverige
 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info