Hoppa till sidans innehåll

Tidiga poäng i Mellanallsvenskan

2018-04-14 21:56
Många lag säkrade poäng redan efter tre spelade serier i denna helgs Mellanallsvenska. Vi fick även bevittna stora segrar från såväl BK Nobel och BK Bågen på hemmaplan som från Team Mariestad BK på bortaplan.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 22:09

BK Nobel fick en minst sagt trivsam start på dagen när de tog emot Team Baltzar BC på hemmaplan. Karlskogalaget höll undan fullkomligt för sina motståndare ända till tredje serien då Baltzar lyckades knipa två ynka poäng. De skulle dock lämnas poänglösa även i sista serien då Nobels avslutning blev lika stark som deras två inledande serier och matchen slutade således på förkrossande 18-2. Bäst i laget tillika hallen var hemmalagets Thomas Grankvist med 959 tätt följt av banpartnern Peter Igelström på 952. I gästande laget stod Ambjörn Lindqvist för högsta slagning med 839 poäng.

Det skulle bli en tämligen jämn batalj när Matteus-Pojkarna BK tog emot Team Enköping BK i Birkahallen. Hemmalaget inledde onekligen starkast när de tog full poängpott i inledande serie och knåpade ihop så pass många poäng att matchpoäng var säkrad redan efter tre serier då matchens ställning löd 10-5 till hemmalagets favör. Team Enköping visade dock att de var poängsugna men föll lite på målsnöret då sista serien slutade 4-1 till dem och matchen vanns således till slut av hemmalaget med 11-9. Högst individuella slagning i hallen hade bortalagets Johan Brunsberg med 932, följt av hemmalagets Mikail Andersson med 926 och återigen en bortalagsspelare i form av Alf Andersson på 921.

Lite senare i Fagersta bowlinghall tog BK Triss emot Team Mariestad BK som fick en stark inledning på sin bortavisit. Bortalaget inledde matchen med två identiska serier med 4-1 vardera som sedan efterföljdes av 5-0. Således hade Team Mariestad redan säkrat sin vinst efter enbart tre serier. Ytterligare en serie med 4-1 fick bli kronan på verket och bortalaget stod således som segrande lag med hela 17-3. Poängbäst totalt var Mariestadspelaren Magnus Östlund på 859 poäng följt av lagkamraten Robin Ljungkvist på 900. Bäste man i hemmalaget var Daniel Johansson på 859 poäng.

Vid lunchtid mottog AIK gästande Sigma BK och denna match likt ovan nämnda match skulle få ett tidigt avslut. Hemmalaget plockade samtliga poäng utom en de två inledande serierna och med en tredjeserie som slutade 3-2 hade hemmalaget redan säkrat en seger då matchen vid det laget stod 12-3. Matchen kom att sluta 14-6 och det var hemmalagets Hadley Morgan som stod för starkast slagning med 900 poäng. Därefter i resultattabellen finner vi Sigmas Allan Sennevall på 895 samt AIK-spelaren Elliot Crosby på 861 poäng.

Någorlunda samtidigt i Nyköping tog BK Brio emot Vimmerby BK och fick utkämpa dagens kanske mest rafflande match. Hemmalaget skulle dock vara det starkast inledande laget när de tog ett lätt grepp om matchen med 4-1. Vimmerby jämnade sedan ut förutsättningarna en aning när de slog tillbaka med 3-2. I tredje serien var det dock ett bort som slutade lika vilket då resulterade i 2-2. Inför den slutgiltiga serien stod det alltså 8-6 till hemmalagets favör och lade gästerna gasen i botten och vände matchen till en vinst för dem med 10-9. Matchbäst blev bortalagets Jonny Sandberg med 956 följt av hemmalagets Jón Ingi Ragnarsson och Sebastian Eriksson på 928 respektive 923 poäng.

I Köping tog hemmalaget IKW/Köping BK emot Västerås SK och efter de två inledande serierna på 3-2 respektive 2-3 stod det således lika vid halvtid. Det är dock här hemmalaget vaknar till rejält och avslutar matchen med 5-0 och efterföljande 4-1 resulterande i en vinst för Köping med 14-6. Det var dock gästernas Adam Wassberg och Joakim Stål som slog matchens högsta individuella resultat med 931 respektive 928 poäng. Poängbäst i det vinnande hemmalaget blev Erik Hermansson på 923 poäng.

Team Enköping fortsatte till mötet med nästa Stockholmslag i form av Sundbybergs IK. Bortalaget fick en tuff inledning då hemmalaget tog ett starkt grepp om matchen med 4-1 och efterföljande 3-1. Enköping gjorde ett försök till motstånd i tredje serien med 3-2 men i det slutgiltiga och avgörande läget var det hemmalaget som stod starkast och levererade 5-0 i den sista serien. Således slutade matchen 14-5 till Sundbybergs IK och lag- tillika matchbäst blev Anders Öhman med 923 poäng. Därefter resultatmässigt finnes bortalagets Albin Öberg på 916 samt hemmalagets Anders Norrvik på 905 poäng.

Team Baltzar BC skulle inte få det mycket roligare i efterföljande bortamatch i Hagfors när de ställdes mot BK Bågen. Precis som i Baltzars föregående match lyckades de ej knipa en enda poäng förrän efter två serier då halva matchpoängen redan var given för Bågen. Matchen skulle fortsätta med flaggan högst i topp för hemmalaget och när matchen var avverkad var slutresultatet 18-2, precis som i bortalagets tidigare match mot Nobel. Hemmalagets Tomas Henriksson och Eric Jansson stod för de högsta slagningarna med 956 respektive 943 poäng. I Team Baltzar stod Sabina Nilsson för högst slagning med 841.

Väl i Ludvika skulle Team Mariestad stöta på något tuffare motstånd än tidigare under förmiddagen. Hemmalaget Ludvika BK inledde på starkast möjliga vis och satte Mariestad på plats med 5-0. Efterföljande serier skulle sluta 4-1 samt 1-4 vilket innebar att hemmalaget säkrat en matchpoäng redan efter tre fjärdedelar av matchen. Med en avslutning på 4-1 gick alltså segern till Ludvikalaget med 14-6 och bäst i matchen blev inte helt otippat Magnus Lindkvist på 956 poäng följt av sin banpartner Tommy Gustavsson med 933. Lagbäst i Mariestad blev även tidigare poängstarke Robin Ljungkvist på 871.

Slutligen fortsatte Sigma till Högdalen för att möta Stureby BK F1 och inledde med en knapp ledning bestående av 3-2. Dock svarade hemmalaget med två efterföljande serier på 4-1 två gånger om och även i denna match var poäng säkrad efter enbart tre spelade serier. En avslutning av Sigma med 4-1 räckte dock inte till för att även de skulle få med sig en poäng hem och matchen slutade alltså 11-9 till hemmalagets favör. Lagbäst precis som tidigare och även matchbäst här blev Sigmas Allan Sennevall på 894 poäng någorlunda tätt följd efter lagkamraten Niclas Nedermo på 874. I det vinnande laget var det Mattias Kolerud som stod för högst slagning med sina 869.

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info