Hoppa till sidans innehåll

Team Pergamon vann guld för "Henke"

19 MAJ 2019 17:54
Med sin coach Henrik Jacobsen liggandes på Sahlgrenska sjukhuset i långt framskriden cancer vann Team Pergamon sitt 13e SM-guld. - Det var vad vi ville göra för honom, säger Martin Larsen.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 17:54

Strax innan SM-slutspelet började blev de regerande svenska mästarna Team Pergamons coach inlagd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med långt framskriden cancer. Han vars favorithelg på året var att stå bakom sitt Team Pergamon under slutspelshelgen.
- Vi gick in i slutspelet med en extremt jobbig situation, säger Mattias Olsson.

Men ”Henke” var med Pergamon på vägen, redan i semifinalen mot BK Jösse fick Pär Svensson, ställföreträdande coach, sms från Sahlgrenska med tips på hur de skulle göra för att vända semifinalen.
- Jag är inte coach, det är ”Henke” som är coach, jag är bara här. Det är han som ska ha all ”cred”, säger Pär Svensson.

Partille-laget ryckte upp sig från underläge mot BK Jösse och tog sig till final mot Team Clan. Där blev första matchen oavgjord, sedan vann Pergamon stort och i dagens tredje, och avgörande SM-final hade Clan en klar taktik, att hålla nere resultatnivån.
- Vi vet att när det är svårt blir det jämnt men vi gör det för dåligt. Pergamon är Pergamon och man kan inte ha en halvtaskig dag mot dem, säger Pontus Andersson i Team Clan.
- Vi vet att de försöker saker men vi har alltid haft tillförlit till vår kunskap. Tittar man på spelare för spelare så är vi snäppet vassare. Vi har en individuell stryka som kan fram, alla tog ansvar, säger Mattias Olsson i Team Pergamon.

Team Pergamon såg ut att kunna avgöra finalen tidigt men Team Clan kämpade vansinnigt hårt och höll sig kvar i matchen, men till slut, i den tredje serien kunde de inte värja sig längre och Team Pergamon kunde ta sitt 13e SM-guld, för coachen Henke Jacobsen.
- Vi ville ge honom detta och lyfta bucklan för honom, säger Mattias Olsson.

Tårarna rann ner för kinderna för många av spelarna och supportrarna i Team Pergamon när guldet var klart. De hade vunnit det viktigaste SM-guldet i föreningens historia. Efteråt ringde Martin Larsen och pratade med ”Henke”.
- Han var överlycklig och väldigt stolt. Han hade legat med paddan i knät och tittat. Men utan smärtstillande och lugnande medel hade han inte klarat det. Det här var vad vi ville göra för honom, säger en rörd Martin Larsen efteråt.

Resultat: http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176924

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info