Hoppa till sidans innehåll

Team Pergamon svenska mästare

2018-05-13 15:25
Partille-laget Team Pergamon, som firar tjugo år i svenskt seriespel, tog idag sitt 12e SM-guld för 8-mannalag när de slog Team Clan i två raka finalmatcher. - Vi visar att vi är Sveriges bästa lag, säger Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 2018-05-13 15:42

Efter morgondagens finalmatch, match ett i bäst av tre, där Team Pergamon fullkomligt mosade sina finalmotståndare med 15 – 0 efter tre matcher valde Team Clan från Nässjö, så klart, att byta oljeprofil och taktik till den andra finalmatchen.
- Det var enda sättet att få en chans. I morse visade de hur bra de är när de får lite marginaler. De är så jäkla bra då, säger Pontus Andersson.

Jesper SvenssonEfter att Clan, på uppvärmningen, fullständigt förstört oljeprofilen fungerade taktiken och serietvåorna lyckades ta ledningen med 4 – 1 efter första serien. Sen kom stjärnkavalkaden Pergamon igång.
- Banorna bli grisiga men vi hittar en lösning. Vi visar vilket bra bowlinglag vi är när vi kommer tillbaka i en sådan här match, säger Pergamons världstvåa Jesper Svensson.

Team Pergamon kvitterar i andra serien och tar sedan över ledningen i den tredje med 3 – 2. Det blev mer och mer uppförsbacke för Team Clan ju längre matchen led. Med klacken i ryggen ökade sedan bara Pergamon och vann alla banpar i sista serien och vinner den andra finalmatchen, och SM-guldet, med 13 - 7.
-  Superhärligt! Det här är det man har väntat på hela året. Det är en kanoninsats från hela laget. Från ruta 7 och framåt tar vi allt, alla poäng som går. Det vi gör under press är så bra, säger Daniel Fransson.
- Vi visar att vi är Sveriges bästa lag, säger Jesper Svensson som älskar att spela i den här atmosfären:
- Det här är den roligaste omgivningen att spela bowling i. Våra fans gör att den här helgen blir till det häftigaste, de är våran 10e, 11e och 12e spelare, säger han.

Med laget fyllt av världsstjärnor var Team Pergamon favoriter att vinna SM-guldet men sättet de gör Martin Larsen framför Pergamons klackdet på imponerar. De krossade Team Clan i finalen trots att silver-medaljörerna gör bra matcher.
- Det känns som spannet mellan ettan och tvåa i Sverige är lite större nu än tidigare år, säger Pontus Andersson som ändå är nöjd med sitt lag-insats:
- Jag är ändå nöjd med att vi inte gick ut och gav dem segern, utan att vi ger oss på dem med en plan. Vi kommer alltid att ha en plan för att slå dom, säger han.

Från förra året mästarlag har Team Pergamon lagt till världsstjärnorna Jesper Svensson och Dominic Barrett. Därmed är det en imponerande samling bowlingspelare som tog SM-guld i år.
- Det är det starkaste lag vi har ställt på banorna på många år, säger Team Pergamons mytomspunne grundare: Alexander Kotton.

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info