Hoppa till sidans innehåll

Team Pergamon mot Världen

07 AUG 2019 16:38
Onsdag den 4/9, under finalveckan av Storm Lucky Larsen Masters utmanar tävlingen, med Daniel Rönnbäck i spetsen, Team Pergamon i en 8-mannamatch med svenska ligaregler. - Framförallt kommer vi sända en svensk ligamatch på TV, säger Daniel Rönnbäck
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 16:38

Vi kallar den svenska ligan för Världens bästa liga, vilket borde betyda att de svenska mästarna, Team Pergamon, är världens bästa lag. I de banorna tänkte Storm Lucky Larsens tävlingsgeneral Daniel Rönnbäck när han bestämde sig för att utmana ”Lucky” Larsen och hans lag.
- Det är en lättsam grej men ändå väldigt seriöst och vi kommer göra det till en helkväll tillsammans med Olympia Bowling. Det kommer få plats ganska många åskådare där och vi vill gärna ha slutspelsstämning med trummor och ramsor så vi får en riktig inramning, säger Daniel Rönnbäck.

Tävlingsgeneralen och medgrundaren till tävlingen, där Kyle Troup är regerande mästare, har satt ihop ett lag fullt av världsstjärnor som ska möta de tolv-faldiga svenska mästarna i en 8-manna match över fyra serier enligt svenska ligaregler.
- Pergamon får använda alla spelare som har licens för dem, alltså Jason Belmonte och Dominic Barrett, och jag har samlat ihop de PBA-spelarna som inte har licens för Team Pergamon, säger Daniel Rönnbäck.

De enklaste biljetterna kommer kosta 100 kr, sedan följer olika matpaket och arrangörerna hoppas på fullsatt, inte bara med världsstjärnor på banorna klockan 19. Men även om man inte har möjlighet att ta sig till läktaren för att se spektaklet kommer intresserade från hela världen att kunna se bowlingpropagandan. Den kommer nämligen att sändas, dels på tävlingens hemsida, men också via Telia TV.
- Mig veterligen är det första gången en svensk ligamatch sänds via det svenska Tv-nätet. Det är häftigt att kunna få ut bowlingen på det här sätter och vi hoppas att många tittar, säger Daniel Rönnbäck.

Förhoppningsvis kommer sändningen att göra att folk utomlands får upp ögonen för svensk ligabowling. Drömmen är att PBA tycker att det är ett bra sätt att spela matcher.
- Vi vill få ut den fantastiska produkt vi har. Sedan skulle det vara väldigt hedrande om PBA League tittade på det här och gjorde om sin liga från 5-manna till 8-manna. Det är ett sätt att visa för dem också, vad man kan göra. Lagidrotter har ju en mycket större möjlighet att få publikintresse än individuella, säger Daniel Rönnbäck.

Hela kvällen kommer vara en bowlingfest där det också kommer finnas möjlighet att bidra till insamlingen ”Bowlare bryr sig” med auktioner, lotterier och mycket mer. Faktum är att matchen kommer gå under namnet: “Team Pergamon vs. The World in the fight against cancer”.
- Det känns bra att kan bidra till insamlingen, samtidigt som vi bidrar till bowlingsporten med den här kvällen, säger Daniel Rönnbäck.

Bodensaren har valt ut den svenske förbundskaptenen Patrick Backe som coach och den brittiske stjärnan Stuart Williams som lagkapten för världslaget. De kommer leda flertalet världsstjärnor, bland andra, den tidigare världsettan Marshall Kent; den regerande mästaren i tävlingen Kyle Troup och Bodens BS nyförvärv Jakob Butturff.
- Det är ganska enkelt, vi vill skapa en riktig bowlingfest, säger Daniel Rönnbäck.

Världslaget: 
Stuart Williams, England, lagkapten
Andrew Anderson, USA
Sean Rash, USA
Kyle Troup, USA
Marshall Kent, USA
Kris Prather, USA
Josh Blanchard, USA
Jakob Butturff, USA

Världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters startar den 29e augusti och avslutas med final söndagen den 8e september.

http://luckylarsenmasters.se/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Dam-VM 24/8-30/8
Program
Resultat
Livestream

 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info