Hoppa till sidans innehåll

Team Clan satsar på marknadsföring

2018-11-14 10:41
Under hela året har elitserielaget Team Clan satsat på marknadsföring, framförallt på sociala medier, och till kvällens drabbning med Team Pergamon har de satsat extra hårt. - Det förvånar mig inte om det kommer 100 personer, säger Pontus Andersson.
  • Uppdaterad: 2018-11-14 10:41

SM-silvermedaljörerna Team Clan började 2018 med ungefär 400 följare på sociala medier. Då tillsatte de en marknadsföringsgrupp som hade till syfte att locka publik till hemmahallen i Nässjö, sponsorer till klubben och människor till sporten bowling.
- Allt för att lyfta sporten ska bli större och för att vi som klubb ska växa och locka mer sponsorer, säger Team Clans VM-spelare Pontus Andersson.

Svenska mästarna från 2016 har skaffat en maskot, kossan Billy, som går runt på stan och sprider ordet kring bowling, och delar mycket information, bilder, och videos på sociala medier som Facebook och Instagram. Allt jobb har inneburit massor med nya följare.
- Nu är vi uppe på 1300 och det går uppåt. Det är jätteroligt, säger Pontus Andersson och hoppas att fler företag upptäcker klubben och sporten.
- Tanken är ju att det blir lättare att hitta sponsorer om vi är aktiva på stan. De ser att bowlarna försöker marknadsföra sig, då kanske de vill investera i oss och marknadsföra sig själv genom oss, säger han.

Till kvällens match mot de regerande svenska mästarna Pergamon, som också en finalrepris på de fem senaste årens SM-final, har Clans marknadsföring gått varm. Till och med matchtiden, klockan 19 en onsdag är en del i planen.
- Vi flyttade den matcher från oktober, då både vi och de hade några spelare borta. Då tänkte vi att vi kunde försöka göra det till ett event när det inte finns några andra sportaktiviteter i stan. För oss är det en stor grej att alla de bästa spelarna kommer hit, visst, vi har också många bra spelare men vi försöker göra det till en grej. Vi vill att det är mycket folk som ska se det, säger Pontus Andersson.

Den publik som ikväll tar sig till hallen, och de som kommer följa matchen via den livestream  som också finns (som kostar pengar), kommer inte bara att få se 5 av 6 svenska VM-spelare, utan också en rivalitet som har byggts upp mellan lagen under de senaste åren när de varit landets två bästa lag.
- Det är alltid kul att spela mot Pergamon. De har vunnit mer i statistiken och det är också därför vi vill vinna över dem den här gången, säger Pontus Andersson.

Hemmalaget Clan har valt att spela på den längsta av de valbara profilerna, Elitserien 44, eftersom de tror att de har störst chans att slå det stjärnspäckade Pergamon på det underlaget.
- Vi har tränat ganska många gånger på den, på hur man kan lösa den bäst, vilken plan som funkar, och vilka klot som fungerar, säger Pontus Andersson.

Men en annan sak som ska hjälpa Team Clan att lyckas slå Team Pergamon, som vunnit fyra av de fem senaste finalmötena, är marknadsföringen som Nässjö-laget har gjort. Pontus Andersson hoppas att den hjälper till att få ner sjungande, hejande, publik i hallen. Bland annat har alla 36 elever på bowlingymnasiet sagt att de ska komma ner.
- Det förvånar mig inte om det kommer ner 100 personer, någonting sådant. Vi tycker att det är roligare att spela om det är fullt i hallen istället för bara tio personer, man får lite mer boost, säger han.

Elitserien tabell

Team Clans matchtrupp: 
Oskar Wirefeldt, Alfred Berggren, Jonathan Martinsson, Anton Persson, Anton Ahlgren, Peter Hellström, Pontus Andersson, Peter Nordensson, Jonathan Hallberg. 

Team Pergamon matchtrupp: 
Jesper Svensson, Mattias Wetterberg, Fran Louw, Mattias Olsson, Jesper Larsen, Axel Engblom, Benjamin Jonsson, Daniel Fransson och Martin Larsen. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info