Hoppa till sidans innehåll

Tävling satsar med 15 % rabatt på SJ

21 DEC 2018 13:00
Domjö BK försöker att locka bowlare till Örnsköldsvik, på den norrländska kusten, med hjälp av, bland annat, sponsorkvällar och rabatt på tåget. - Det behövs för bowlingen här uppe, annars dör den, säger Henrik Törnquist.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2018 12:00

I Örnsköldsvik, på den norrländska kusten, har det under flera år funnits en tävling som mest har lockat några lokala förmågor. Men under de två senaste åren har Domsjö Bowling och Henrik Törnquist lagt i en högre växel, varit innovativa, och har jobbat hårt för att försöka locka fler deltagare till tävlingen men också för att öka det vikande intresset för bowlingsporten i staden. Till i vinter har de, som en spännande nyhet, till exempel skaffat rabatt på SJ.
- Vi har haft den här tävlingen i jättemånga år men det är bara under de senaste åren som den har hetat Bil Nord Open då vi fick en ny huvudsponsor. Men vi har nog aldrig haft en spelare från söder om Sundsvall. När jag tog över tävlingen lite mer så hade vi en känsla av att vi ville få hit en ny grund av spelare, se lite nya ansikten lite nya spelare. Sedan tror vi att det lockar fler spelare från närområdet om det är många som kommer hit för att spela, säger Henrik Törnquist i Domsjö Bowling.

Just i närområdet är bowlingen lite på nergång. I hockeystaden Örnsköldsvik finns det en bowlinghall med bara två föreningar och totalt 41 spelare med bowlinglicens A.  Men Domsjö BK väljer då att satsa sig ur den tuffa situationen genom att skapa intresse för sin tävling.
- Det behövs för bowlingen här uppe, annars dör den ut. Det får ju vår klubb att leva vidare och förhoppningsvis kanske det lockar ner någon i hallen och till vår klubb, säger Henrik Törnquist i Domsjö BK.

För att lyckas med satsningen har föreningen lyckats få in sponsorer till tävlingen genom att locka med en sponsorkväll som innehåller mat och, självklart, en bowlingtävling.
- Det var jättelyckat förra året, nästan det bästa på hela förra årets tävling. Vi försöker ge tillbaka lite. Vi har jättebra sponsorer som hjälper oss väldigt mycket. Vår huvudsponsor är egentligen inte bowlingintresserad, men blev det när han började med det här förra året, säger Henrik Törnquist.

Med hjälp av sponsorerna har de kunnat höja prissummorna och utöka servicen till de spelare som kommer och spelar tävlingen. Det mest anmärkningsvärda är att de har lyckats få 15% rabatt hos SJ för de som ska spela tävlingen.
- Efter en lång, lång, diskussion fick jag 15 % rabatt på tågresor under hela tävlingen. Vi har till och med en ”gadget” på vår hemsida (www.domsjöbk.se) så att man kan boka därifrån, säger Henrik Törnquist som tror att tävlingen är ganska ensam om ett sådant erbjudande:
- Jag har inte sett någon annan som har tänkt den tanken i alla fall, säger han.

De gäster som tar tåget kommer dessutom att bli hämtade vid tågstationen av tävlingsarrangörerna som har hyrt en minibuss under hela tävlingstiden för att skjutsa bowlare till och från hotellet, stationen och bowlinghallen.
- Ingen spelare som kommer hit ska känna att de behöver en bil, den servicen vill vi ge, säger Henrik Törnquist.

Med rabatten på SJ hoppas Domsjö BK kunna locka både elitspelare och division tre-spelare till Örnsköldsvik. Så att de kan väcka liv i både sin tävling, med lite nya tillresta bowlare, och i stadens bowlingliv med lite mer intresse för sporten.
- Vi vill locka alla, få hit folk söderifrån, och visa upp, både vad vi kan göra och den här staden. Det är väldigt fint här på vintern, säger Henrik Törnquist och berättar om målet:
- Vi vill vara Norrlands största tävling. Det är väl det som är vår ambition. Blir vi inte det i år, och blir det inte det, så kanske nästa år, och blir det får vi ta ett år till, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info