Hoppa till sidans innehåll

Swebowls sommarläsning

08 JUL 2019 13:00
De bästa artiklarna från Swebowl.se, säsongen 18/19, samlade på 15 sidors E-tidning, precis lagom för att läsa i solen under sommaren. Läs om tvåhandsbowling, spärrklot och om det finns tur i bowling.
  • Skapad: 08 JUL 2019 13:00

Svenska Bowlingförbundet har valt ut de sju mest läsvärda artiklarna från säsongen 2018 / 2019 och samlat dem i en 15 sidor lång E-tidning. Perfekt att läsa i hängmattan när bowlingsugen kommer, trots att solen ligger på.

Läs om tvåhandstekniken, hur de två pionjärerna Jason Belmonte och Osku Palermaa möttes för första gången på ett junior-VM, om Världens första framgångsrika tvåhandstjej: 16-åriga Nora Johansson från Eksjö i Sverige.
- Jag hoppas att det blir fler tjejer som vill spela tvåhands, säger hon.

Läs också det uppskattade reportaget om Adam Anderssons väg från hjärnskakningar till landslaget. Eller hur den 26-årige Bodensaren spelade en hel säsong i Elitserien med spärrboll på hemmaplan.
- Man tog ju fram det som ett skämt, för det kan man ju inte göra, spela med spärrbollen. Men det är klart att det går att göra det. Kan man skapa rätt vinkel in så väger den 15 pund den också, säger han.

Dessutom: Det stängda Nordkoreas medverkan på Världsmästerskapen i Hong Kong, ”Tur och bowling” med Martin ”Lucky” Larsen och Raymond Jansson samt om den lilla orten Flisa, där en tredjedel av Norges alla juniorer finns.
- Vad de har gjort och hur de har fått till det vet jag inte. Men de har fått till en enorm bowlingmiljö där uppe, säger Erik Garder.

Läs hela E-tidningen här.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info