Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bowlingförbundet söker ny generalsekreterare

05 NOV 2019 07:00
Är du intresserad av att leda och utveckla en idrott mot nya mål? Svenska Bowlingförbundets nuvarande generalsekreterare kommer att sluta under våren 2020 och vi söker nu hennes efterträdare. Varmt välkommen med din ansökan!
  • Uppdaterad: 05 NOV 2019 07:00

Svenska Bowlingförbundet (SvBF) har sedan 1930 organiserat svensk bowling. Idag har SvBF cirka 600 föreningar med drygt 17 000 licenserade bowlare och 21 distriktsförbund (SDF). Kansliet finns idag i Idrottens Hus, Stockholm.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som generalsekreterare i SvBF har du övergripande ansvar för förbundets verksamhet, utveckling och resultat med fokus på följande områden:

  • Övergripande ansvar för löpande verksamhet och operativt ansvarig för förbundets kansli och personal. Deltar i kansliets dagliga arbete.
  • Ansvara för och utveckla SvBF operativa verksamhet och tillsammans med styrelsen leda det långsiktiga utvecklingsarbetet av organisationen.
  • Var ett stöd för hela organisationen, genom att samordna och samverka med SDF, verksamhetsansvariga och resurspersoner som arbetar på uppdrag av förbundet.
  • Är adjungerad till förbundsstyrelsens möten och är där föredragande och protokollssekreterare.
  • Verkställa förbundsstyrelsens beslut samt följa upp att beslutade aktiviteter genomförs och rapporteras enligt plan.
  • Ansvar för ekonomi, budgetarbete och ge löpande uppföljning till styrelsen.
  • Representera förbundet i alla former av frågor såväl nationellt som internationellt samt tillsammans med ordförande vara talesperson.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet. Du arbetar lösningsfokuserat och ser möjligheter före hinder. Du är intresserad av att hitta nya vägar, arbetssätt och metoder.

Som person kännetecknas du av en god initiativ- och samarbetsförmåga och du är strukturerad och klarar av att arbeta både självständigt och i team med andra, mot gemensamma mål och resultat.

Du har erfarenhet från ideella organisationer och vi tror att du har en bakgrund inom idrottsrörelsen och det är meriterade om du varit engagerad inom bowlingen, då förståelse och intresse för vår idrott i ett större perspektiv är av yttersta vikt.

Vi ser gärna att du har dokumenterad ledarerfarenhet.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Högskoleutbildning med idrottsinriktning är meriterande. Placering enligt överenskommelse. Körkort B är ett krav.

Anställningsvillkor

Tjänsten är på 100 %, tillsvidareanställning.

Uppdraget som generalsekreterare åt SvBF innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

Tillträde efter överenskommelse. Då vår nuvarande generalsekreterare slutar kommer SvBF verka för att möjliggöra kompetensöverföring.

Har du frågor om Svenska Bowlingförbundet eller om arbetet som SvBFs generalsekreterare är du välkommen att kontakta: Peter Tidbeck, antingen via mail: This is a mailto link, eller telefon: 0709-556649

Sista ansökningsdag är 2019-12-05. Skicka din ansökan, innehållande personligt brev och CV, till This is a mailto link.

I din ansökan vill vi att du kort beskriver dina tankar kring hur du vill utveckla svensk bowling i rollen som generalsekreterare i Svenska Bowlingförbundet.

 

Annonsen som PDF

Lena Sulkanen slutar som generalsekreterare: http://www.swebowl.se/Nyheter/NyheterSwebowl/LenaSulkanenslutarsomgeneralsekreterare/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info