Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Johnsson Team Baltzars lag i SUL, från vänster: Elliot Moulin, Alice Lindqvist, Elvin Ovebrink och Theo Westerlund.

SUL: BK Bågen blå – Team Baltzar spelas i Hagfors

2018-04-12 13:00
När Team Baltzar åker till Hagfors för att möta BK Bågen i mellanallsvenskan följer deras lag i Svenska UngdomsLigan med för att spela sin match mot Bågen på plats. - Visst är SUL-matchen dagens höjdpunkt, säger Anders Johnsson i Team Baltzar.
  • Uppdaterad: 2018-04-12 13:15

Det mellanallsvenska mötet mellan Team Baltzar från Motala och BK Bågen i Hagfors på lördag kommer endast vara en förmatch. Direkt efter att seniorernas kamp är avslutad kommer nämligen föreningarnas lag i Svenska UngdomsLigan att spela sin match på banorna bredvid varandra. Normalt spelas matcher i SUL på hemmahallen.
- Mest för att det blir en häftig grej. Det har blivit en väldig ”snackis” i hallen. Det pratas en del internt i A-laget också så visst är SUL-matchen dagens höjdpunkt, säger Anders Johnsson, initiativtagare i Team Baltzar.

För ungefär två månader sedan insåg 38-åringen att A-laget och SUL-lagets matcher skulle sammanfall och började fundera på att göra någonting sådant här. Sedan tog han kontakt med Joackim Biehl hos BK Bågen och diskuterade en historisk första SUL-match ansikte mot ansikte.
- Det var först då vi insåg att matchen dessutom skulle vara helt avgörande. Då blev det ännu mer intressant. ”Jocke” nappade direkt och deras juniorer verkar ha blivit väldigt taggade, säger han.

Team Baltzars ungdomar som ligger tvåa i Svenska UngdomsLigans grupp 7, på samma poäng som BK Bågen Blå SUL, kommer på lördag att åka med A-laget på bortasvängen till Karlskoga och sedan Hagfors, titta på allsvensk bowling och avsluta dagen med att själva spela.
- De är alla sportligt intresserade så det kommer vara lätt att ha dem med. Sedan kommer en av de fyra ungdomarna att vara med i A-laget också, säger Anders Johnsson.

Många av de föreningar som har lag med i SUL gör det till en upplevelse för ungdomarna som är med och spelar. Ett av de som gör mest är BK Bågen i Hagfors som spelar samma musik som på A-lagsmatcher och till och med direktsänder matcherna på Youtube.
- Det blir rätt så bra reklam för SUL också att det livesänds också, att det finns på datorn sen är också en schysst grej. Det ger också en liten extra effekt, säger Anders Johnsson.

Det är två jämna lag som kommer att göra upp om seriesegern och en plats i Sverige-finalen som spelas den 12e maj på Tyresö Bowlingpalatz i Stockholm.
- Jag hoppas att det går så bra som möjligt för alla. Oavsett vilket lag som vinner så är alla vinnare i det här, säger Anders Johnsson.

I Baltzars hemma-hall: Motala har de på tre år gått från att inte ha någon ungdomsverksamhet till att ha 75 juniorer som tränar bowling varje vecka. Därför har de högt flygande planer inför nästa SUL-säsong.
- Tanken i höst är att vi ska fylla hallen med SUL-lag, åtta stycken. Då blir det fyra till fem namn per lag, ibland kommer de vara tre, ibland fem, men det spelar ingen roll eftersom det är klockrent uppbyggt. Det är inte helt bestämt ännu men SUL är en väldigt bra inkörsport till bowlingsporten, säger Anders Johnsson.

Team Baltzars A-lag kommer, oavsett hur det går i förmatcherna på lördag mot Nobel i Karlskoga och BK Bågen i Hagfors, att få försöka kvala sig kvar i Mellanallsvenskan.
- Vi spelar för att ha med oss en god känsla inför ett stundande kval. Vår ambition är att åka och ha roligt, kan vi vinna någon av våra tre matcher så är vi nöjda. Mest nöjda är vi om vi vinner sista-matchen, säger Anders Johnsson, Team Baltzar.

Både A-lagsmatchen och SUL-matchen går att se på WB Bowlings Youtubekanal som ni hittar här: https://www.youtube.com/channel/UCmqxAuc2unH6kGv2UhY7hOg/featured

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info