Hoppa till sidans innehåll

Stureby vände och vann i Boden

2018-04-14 21:04
Herrarnas enormt jämna Elitserie fortsätter att vara jämn in i det sista. Stureby plockade fyra viktiga poäng. Jösse tågar på mot slutspel med sjätte raka vinsten. Tegnérs Robin Sundfelt bjöd på en trehundring och Michael Johannesson kastade in 1057.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 21:04

Tegnér välkomnade Glam på hemmaplan i Säffle på förmiddagen. Sist lagen möttes tog Tegnér hem det hela med de litet udda siffrorna 11-8, idag var det dags igen. Glam öppnade starkt och tog ledningen med 4-1. Sen blev det handbroms och helomvändning i matchen när Glam tappade allt medan Tegnér toppade sin serie med en 300-ing (Robin Sundfelt) och kvitterade till 5-4. Ja, det var alltså dags för ett oavgjort bord redan i serie två. Eriksson/Larsson i hemmalaget matchade upp mot Lindberg/Lindholm hos gästerna och i protokollet skrevs 434 mot 434.

Därefter ångade hemmalaget på och satte press med 9-5 inför sista serien. Glam som i tabellen behöver alla poäng de kan få för en teoretisk chans att slippa nedflyttning behövde nu detsamma på banorna för att infria det. Det var nära. 4-1 till gästerna, men hemmalagets 300-lirare med kompanjon Pontus Svensson tog segerpinnen för 10-9 till Tegnér. Det var många höga resultat i matchen. Allra högst slog Tegnérs Michael Johannesson som med en lägsta serie på 224 fick ihop hela 1057. Patrik Wetterberg toppade i Glam på 990, efter en avslutning om 569 på de två sista.

Samtidigt i Stockholm spelades match mellan Stureby och Falkenberg. "Sturpen" hissade upp ribban högt från start och skapade sig ett försprång med 4-1. Falkenberg plockade hem andra serien och knappade in på hemmalaget, 6-4 i halvtid. Närmare blev det inte. Stureby tog sig därefter i kragen och spelade hem matchen genom 3-2 och 4-1 i två stabila rundor över 1800-strecket.

Totalt 13-7 till Stureby som tar Falkenbergs plats ovanför kvalstrecket i tabellen och nu står på säker mark inför sista sammandraget. Dennis Eklund anförde hemmalaget, när han väl kommit igång, 950. Tillsammans med Jimmy Wogel blev det fyra banpoäng. Därefter pep båda lagen iväg fort som attan för att ta sig upp till Boden där match väntar under kvällen för Stureby, och under morgondagen för "Falkarna".

Örebrogänget Glam däremot, tog sig vidare till Arvika för match mot Jösse på sena eftermiddagen. Revanschsugna öppnade Glam på bästa humör och chockade hemmalaget med 3-2 i första serien. Jösse var inte sena med att kvittera till 5-5 i halvtid. Därefter var det hemmalaget som ägde matchen. Två gånger 4-1 gav slutresultatet 13-7 till Jösse som därmed tog sin sjätte raka vinst.

Eric Sjöberg slog högst i ett någorlunda jämnt hemmalag med 930. Hos Glam var Niclas Lindholm i topp med 946, och fyra poäng tillsammans med Robert Lindberg. Resultatet gör att slutspelshoppet i högsta grad lever för Jösse trots en knackig inledning på säsongen.

Clan var på bortaresa och hade under helgen att besöka både Alingsås och Partille. Dagen startade med det som så pappret kanske skulle ha varit den minst svåra av de två motstånden, Alingsås. Men ett Team Alingsås på hemmaplan är inte att leka med. På den korta Elit 37 plockade hemmalaget åt sig 4-1 och 5-0 innan Clan hade hittat en lämplig strajklinje. I tredje serien höjde sig gästerna med 200 poäng och plockade tillbaka ett par poäng, men hemmalaget hade redan vunnit med 11-4.

Nässjögrabbarna filade till siffrorna lite till i sista serien men slutresultatet skrevs till 14-6. Alingsås har därmed vittring på slutspel. I hemmalaget var Mikael Roos i topp med 985, därefter Gustaf Johansson 984, men matchens lirare blev Clans Joachim Karlsson som dammade in 998.

På eftermiddagen var det så Pergamons tur att snöra på sig skorna och välkomna Clan till fajt. Serieledarna är synnerligen ohotade i toppen, men verkade för den sakens skull inte vilja förlora en hemmamatch. Efter ett välkomnande med 3-2 var det Clans tur att ta tag i matchen och skapa sig en ledning mot hemmalaget i halvtid, 4-6.

Men det var också droppen för Pergamon som växlade ner och körde om på utsidan, (eller kanske längre in i banan?). 5-0 och 4-1 blev det i varje fall och ytterligare en seger för serietopparna med 13-7. Resultatet sätter än mer käppar i hjulet för Clan som är mittemellan slutspel och säker mark. Karlsson var åter i topp hos gästerna, nu med 928. Kim Ojala i hemmalaget en pinne bättre.

I Ängelholm oljades banorna för möte mellan hemmalaget Full House och gästande Kaskad från Norrköping. Kaskad befinner sig så pass mitt i tabellen att de teoretiskt kan ha chans på slutspel men också en risk för kval för att hålla sig kvar. Hemmalaget ligger däremot mer risigt till då de i princip ser ut att få kvala om att vara kvar om de inte vinner samtliga kvarvarande poäng, och har lite flyt med vad övriga kombatanter hittar på.

Kaskad visade från start att man är det starkare laget och snodde åt sig en ledning som man sedan inte släppte ifrån sig. Med Marcus Bernhard i täten gick man via 10-5 till seger med 15-5. Bernhard plockade tillsammans med William Svensson hem samtliga sina banpoäng och toppade matchen med 968. Hemmalaget får därmed ställa in sig på kvalspel medan Kaskad kan känna sig mer säkra, fortfarande med en liten dröm om slutspel.

"Sturpen", som lämnade Högdalen i strålande sol och cirkus 16 grader, landade i ett vintrigt Boden med uppemot en meter snö kring fötterna, (enligt SMHI, Swebowl reserverar sig för eventuella mätfel). Kanske var det luftombytet som störde Stockholmarna, eller urladdningen efter dagens första match, men Boden kopplade tidigt grepp och gick snabbt ifrån till 7-3.

Därefter var det något som hände i bortalaget. Boden fick det hett om öronen när Stureby bet ihop och tog in större delen av försprånget och det nu "bara" stod 8-7 inför den avgörande serien. Båda lagen behöver tabellpoängen för att slippa kvala sig kvar i serien till nästa år, inte minst hemmalaget eftersom "Sturpen" redan tagit två poäng under förmiddagen.

Fjärde serien blev ingen rolig tillställning för Boden. Bortalaget som nu plötsligt acklimatiserat sig fullständigt körde över värdlaget och plockade hem det hela till 8-12 i egen favör. Dennis Eklund var åter överst i listan hos Stureby, den här gången med 990 poäng och en repris på banpoängen med Jimmy Wogel.

Morgondagens match mellan Boden och Falkenberg blir nu än mer avgörande för vilket av de tre lagen, Stureby inräknat, som kommer ligga risigt till inför det sista sammandraget vad gäller att behöva kvala sig kvar till nästa säsong eller inte. Göta och Kaskad möts också under söndagen.

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info