Hoppa till sidans innehåll

Stureby slog Tegnér i Säffle

2018-02-10 19:54
Lördagens matcher i herrarnas Elitserie bjöd både på spänning, tajta banpoäng och uppvisning i fint spel. En välkänd debutant syntes på banorna i Norrköping. Stureby bröt Tegnérs segersvit på hemmaplan sedan första matchomgången i höstas.
  • Uppdaterad: 2018-02-10 19:54

I första matchen för dagen i herrarnas elitserie möttes Team Pergamon och BK Full House. Pergamon visade direkt varför de är serieledare och regerande svenska mästare när de snabbt gick från 7-3 till att avgöra matchen redan efter tre serier, 11-4. Att det svarta laget stod utan sin starkast lysande stjärna Jesper Svensson verkade inte bekomma dem.

Ängelholmarna snyggade dock till siffrorna ordentligt i sista serien där de spelade till sig 4-1 och såg till att matchen slutade 12-8. Det kan handla om viktiga diff-poäng då det är mycket jämnt mellan lagen runt kvalstrecket.

Den korta Elitserien 37 bjöd inte på några astronomiska siffror i Partille. Hemmalagets Mattias Wetterberg blev matchbäst efter en spurt upp till 902. Gästernas John Mattsson och Timmy Fredriksson var ensamma om att plocka fyra banpoäng.

Dagens andra match spelades i Nässjö mellan två lag som båda håller varsin slutspelsplats för tillfället. Göta som går in i omgången som serietvåor och Clan som uppehåller sig på fjärde plats. Hemmalaget har under hösten mest spelat på den 43 fot långa profilen men sedan provat både 41 och 39 med blandade resultat. Idag var det åter 39:an som rullats ut på banorna. Båda lagen öppnade starkt med en jämn första serie som inte alls såg jämn ut på pappret. Göta plockade hem 4-1 med 25 i diffen och ett bord med 1 ynka poäng.

Likadant fortsatte det i andra serien. Nu var det Clans tur att ta hem serien och diffen, med 7 poäng, och det hela jämnades ut litet till 4-6. Göta följde upp med sin sämsta runda för dagen men kunde trots det få med sig tre poäng, och från 6-9 avgjorde de sedan matchen i sin favör till 7-13. Totalslagningen tål att nämnas, 7178 för Clan och 7187 för gästerna. Christopher Sloan i hemmalaget var matchbäst med sina 986.

Bodens BS anlände på eftermiddagen till Norrköping och Kaskad för revansch efter höstens batalj på hemmaplan som slutade i förlust för norrlänningarna. Dagen till ära hade Boden med sig en debutant i seriespelet, nämligen den brittiske landslagsspelaren Paul Moor. Moor är den spelare som vunnit flest Europatourtävlingar sedan han inkasserade sin första på Malta 2004. Därefter har det blivit 16 till. Idag ville det sig dock inte riktigt för britten på den korta elitprofilen.

Boden öppnade starkt(1866) och tog hem 3-2, därefter gick luften ur litet och Kaskad tog chansen att koppla greppet och gå till 10-5. Det var inte helt enkelt att ta sig i mål härifrån. Efter mycket stretande och gnetande fick hemmalaget med sig den viktiga poäng som skulle innebära seger med 11-9. Mikael Liljekvist och Mikael Wik stod för bedriften när de slog Ludwig Ingerskog och sagda Moor med 25 poäng. Resten av poängen tog Norrlänningarna hand om. Bäst i matchen blev bortalagets Emil Holmberg med 920.

Samtidigt med Bodens intåg i Norrköping äntrade Full House banorna i Alingsås för sin andra match för dagen. Alingsås som inför helgen uppehåller sig på tredje plats i tabellen visade snabbt att de inte skulle ha några problem med att avfärda Full House som ligger på kvalplacering. Med 4-1 och 5-0 blev det sedan seger efter tre serier och slutligen 16-4 till hemmalaget när gästerna inte alls hängde med på den korta oljeprofilen.

Halva hemmalaget tog sig över 900 med James Gruffman i spetsen som fick ihop hela 984. Tillsammans med Gustaf Johansson tog han också hem fyra av banpoängen. Samma bedrift stod även klubbkamraterna Mikael Roos och Emanuel Jonsson för.

Sist ut för dagen var Tegnér och Stureby som möttes i Säffle med matchstart 16:00. Hemmalaget har varit makalöst formstarka på hemmaplan och då de i tabellen får anses ligga på ungefär samma poäng som Stockholmslaget inför helgen har vi troligen att vänta en spännande match. Gästerna öppnade starkt, över 1700 poäng i första rundan och chockade Tegnér som inte hängde med i tempot trotts visst revanschsug från lagens tidigare möte.

I serie två var siffrorna mer beskedliga, till och med under pari för båda lagen, men fortfarande var det "Sturpen" som var starkast med en 6-4-ledning i halvlek. I tredje serien gick Stockholmarna ifrån till 10-5 och slutligen 13-7. Tillökning i borta-statistiken för Stureby och bakslag för Tegnér som inför helgen bara förlorat två matcher på hemmaplan sedan 2012. Främst i matchen var Jimmy Wogel 949, som tillsammans med Erik Andersin 924, bärgade fyra banpoäng för Stureby.

I mitten av tabellen har några av lagen som står på "säker mark" bytt plats med varandra. På övriga placeringar är tabellen oförändrat efter dagens spel. Imorgon söndag återstår sex poäng att spela om. Stureby fortsätter till Arvika för att möta Jösse på morgonen. Göta spelar mot nästjumbon Falkenberg och Boden möter jumbon Glam.

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info