Hoppa till sidans innehåll

Starkt startfält i 100K-Tourfinalen

22 AUG 2019 15:30
På lördag spelas den årliga 100K-Tourfinalen, även detta i år har man ett starkt startfält. Team Pergamons Kim Bolleby har kommit tillbaka från satsning på Thailands landslag. Andra favoriter är Kaskads Filip Wilhelmsson och Arnar Jonsson Höganäs BC.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2019 15:30

100K-finalen är en tävling dit 16 spelare kvalificerat sig från olika tourer eller mästerskap. Till i år tillkom Skånemästerskapen och nu är det finalister från sju tävlingar. Det speciella med den här tävlingen är att det finns bara ett pris och det är på hela 100000 kronor. Det priset vanns förra året av Clans Peter Hellström. Precis som förra året går årets final i Västgötska Kvänum.

För ungefär ett år sedan kom Kim Bolleby tillbaka till Sverige efter att ha spelat för Thailand ett antal mästerskap. Kim berättar att orsaken till återkomsten framförallt var politisk. Men när Bolleby kom hem till Sverige har han radat upp ett flertal fina prestationer både i tävlingar och i seriesammanhang.

En riktigt stor framgång blev segern i AIK-tournament vid nyår.
- Det är min bästa tävling under året, men ännu rankar jag segern 2011 i Qatar högre, säger Bolleby.
Kim menar att en orsak till att det gått bra är att han inte känt någon press för att kvalificera sig till ett landslag. Kim Bolleby kvalificerade sig till 100K-finalen via Västgöta-touren. I september kommer han att spela World-touren i Thailand och sedan siktar han på US-open.

Men Kim Bolleby är inte den enda toppspelaren som är med i 100K-tourfinalen. Kim ligger tvåa på rankinglistan i Bits. Den listan leds av Kaskads Filip Wilhelmsson som också spelar tourfinalen. En annan av tävlingen favoriter är Arnar Jonsson från Island. Här i Sverige representerar han Höganäs BC. Arnar har spelat strålande på Europa Touren och leder just nu den.

Tävlingarna i Kvänum startar kl 12:30 på lördagen med att de 16 finalisterna spelar sex serier. Därefter går de åtta bästa till round robin och de tre bästa efter round robin spelar stegfinal.  Matcherna här spelas över två serier. Tävlingarna kan följas via resultatsidan http://100ktourfinal.meriq.se/dynamic/start.asp
Här finns även livescoring

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info