Hoppa till sidans innehåll

Spader Dam till final efter hård kamp

18 MAJ 2019 12:19
Det som under gårdagen såg ut att bli en promenad i parken för Spader Dam skulle komma att bli en utmaning.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 12:19

När det denna morgon åter var dags för möte mellan BK Högland och Spader Dam verkade båda lag mycket mer på tårna än under gårdagen. Stämningen var livlig såväl före som under matchens gång. Till skillnad från gårdagen skulle kampen därtill bli mycket hårdare lagen emellan.

Det var tämligen jämnt inledningsvis banpoängsmässigt även att Spader Dam innehade högst sammantagna poäng.
- Med tanke på oljeprofilen är det inte överraskande med en jämn första del av matchen, förutspår Joakim West som är assisterande coach med fokus på material samt den tekniska biten i Spader Dam.

Vad som däremot inträffade härnäst skulle bli ett skeende som gick emot den trend som flera runtomkring hade som möjligt scenario. Högland gjorde nämligen en oerhört stark andra serie där siffrorna unisont var väldigt höga. Detta resulterade att smålänningarna ledde vid halvtid med sex poäng mot fyra. På många håll hade skånetjejerna huvudbry och såg frustrerade ut då deras klot ofta reagerade oförutsägbart.
Spader Dam samlade sig dock och gav sig tusan på att vända på ställningarna. Med gårdagens fenomenala bowlerska Cajsa Wegner i spetsen skulle de komma att återfå greppet om matchen och lämnade därtill sina motståndare poänglösa på köpet. Den yngsta Wegnersystern hade så mycket poäng som 780 på tre spelade serier och levererade ett demoniskt bra spel som många

- Cajsa är svårstoppad just nu, säger Joakim West. Det ser ut som att hon är oförmögen att göra det minsta lilla misstag.

Naturligtvis blev Högland tagna på sängen efter vändningen - i synnerhet med tanke på föregående seriens storspel och att de i relation till den nu sänkte sig med nästan trehundra poäng.
- VI var inte alls beredda på hur annorlunda banorna skulle bete sig när vi förflyttade oss och det tog på tok för lång tid för oss att hitta rätt igen, förklarar Ida Andersson som är en väldigt central och sammanhållande spelare i Högland.


Sista serien blev en oerhört tät kamp - vågskålarna bytte riktning konstant. Dock skulle det visa sig att Spader Dam onekligen var bäst när det gäller och tog exakt de två banpoäng som krävdes på jämna banpar för att vinna denna oerhört spännande match.

Härnäst väntar final för skånskorna klockan nio imorgon bitti som nu får en välbehövlig dag att ladda om medan deras motståndare skall fortsätta kampen om den andra finalplatsen.

BK Högland - Spader Dam 
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176903

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info