Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet: Skrällar bland herrarna

17 MAJ 2019 23:06
Både IS Göta och BK Jösse skrällde i den första semifinalen av herrarnas SM-Slutspel i Nyköping. Göta vände och räddade oavgjort medan BK Jösse slog Team Pergamon klart. - Vi tror på det, säger Linus Carle i Jösse.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 23:06

-Det kanske inte är någon annan som tror att vi ska kunna slå Pergamon efter tre serier. Men vi tror på det. Hade vi inte trott på det hade vi kunnat stanna hemma, säger BK Jösses Linus Carle.

Kompisgänget från Arvika slog de regerande mästarna Team Pergamon efter bara tre serier i den första SM-semifinalen i bäst av tre. Över de tre serierna var värmlänningarna nästan 400 poäng bättre än ”Bowlingens Real Madrid” och slutresultatet blev 11 – 4 till serietreorna.
- Vi spelade riktigt bra och det rullade på. Allting blev rätt med bollval och så, vi behövde inte fundera så mycket utan det bara rullade på, säger Linus Carle.

Mattias OlssonNär Jösse såg ut att ha en fungerande plan på hur de skulle attackera den 42 fot långa slutspelsprofilen så gick Team Pergamon och provade olika klot och hittade inte någon bra lösning. Framförallt inte Partille-lagets tre vänsterhänta spelare.
- Vi kom fel på det och då kommer en osäkerhet som gör att man slår lite sämre slag då blir det lätt att man provar en massa olika klot, säger EM-spelaren Mattias Olsson i Team Pergamon.

BK Jösses vänsterhänta spelare Niclas Lindholm däremot slog högst i matchen, 751 och Linus Carle, som fick ihop 716 på sina tre, berättar att han inte behövde byta klot.
- Jag flyttade en ribba på hela matchen, så lite tror jag inte jag har flyttat på hela Elitserien. Däremot har jag justerat med tempot lite, säger han.

Imorgon klockan 12:20 spelas SM-semifinal nummer två mellan Team Pergamon och BK Jösse, då är det värmlänningarnas tur att välja oljeprofil.
- Vi tar med oss en bra känsla från den här matchen men nollställer nu, imorgon är en ny match som lever sitt eget liv, säger Linus Carle.
- Vi får sätta oss ner och analysera den här matchen. Säkert är att vi kommer tillbaka starkare imorgon, säger Mattias Olsson i Team Pergamon.

I dagens första semifinal, mellan Team Clan och IS Göta, fick vi se två trehundra serier! Den första Karl Wahlgrenstod, den tidigare landslagsspelaren, Karl Wahlgren i IS Göta för.
- Det var nog en av mina bästa 300-serier, alla tolv satt kloss i fickan, säger han.

Trots 39-åringens perfektion blev Göta fullständigt utspelade av seriesegrarna Team Clan från Nässjö. Smålänningarna öste in 1936 i första, tog fem noll, och såg ut att ha stenkoll på matchen.
- Vi hade en bra gameplan och höll oss till den, vi gjorde vad vi trodde skulle vara bäst för oss, säger Pontus Andersson i Team Clan.

Men ju längre matchen gick så började skåningarna komma ikapp, i andra serien blev det 3 – 2 till Clan och i tredje, när Götas tjeck Jan Macek äntligen fick göra en 300-ing i Sverige efter att ha haft 11 i rad två gånger tidigare, tog seriefyrorna över matchen.
- När vi ledde med 5 – 0 hade inte Göta någonting att förlora. De kunde prova olika klot samtidigt som, jag tror, att vi stod kvar för länge med samma klot, säger Pontus Andersson.
- Det är jävligt skönt att vi inte ger upp och tar vara på de chanser vi får. Vi gör förflyttningarna, det är små grejer som gör det, säger Karl Wahlgren.

När fjärde serien började ledde Team Clan med 10 – 5 men matchen hade då vägt över till IS Göta och Helsingborgarna kämpade till sig ledningen på alla bord inför sista rutan, och lyckades vända underläge 8 – 2 till oavgjort 10 – 10.
- De hittar rätt bollar i sistaserien. Det är jämt överallt, det skiljer mindre än 30 på alla banpar. Det är så på den här nivån. Men vi har inte förlorat någon match ännu. Nu får vi ställa in oss på att spela tre matcher, säger Pontus Andersson.
- Det här betyder allt för självförtroendet. Nu vet vi att det kommer bli tre matcher, och det kommer antagligen att bli tre riktigt hårda fighter också, säger Karl Wahlgren, imorgon klockan 09:00 spelas semifinal två.

Team Clan – IS Göta http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176908

Team Pergamon – BK Jösse http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176911

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info