Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet: Pergamon kvitterade

18 MAJ 2019 14:22
Igår slog BK Jösse de regerande mästarna Team Pergamon efter tre serier i SM-semifinalen. Idag var det Team Pergamon som stod som segrare redan efter tre serier. - Vi är svåra att slå när vi spelar såhär, säger Mattias Wetterberg.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 14:22

De regerande svenska mästarna Team Pergamon kvitterade i semifinalen mot BK Jösse till 1 – 1 i matcher idag. Det slutade 11 – 4 till Partille-laget, precis samma siffror som de förlorade med igår. Men det var nära att matchen kunde tagit en annan vändning, i första serien ledde BK Jösse med 4 – 1 när det bara var två rutor kvar av serien.
- Hade vi vunnit med 4 – 1 där så tror jag att vi hade tagit dem. Då hade vi satt press på dem, säger Niclas Lindholm i BK Jösse.

Niclas LindholmMen då gick maskinen Team Pergamon igår på ett helt annat sätt än igår. Med en väl fungerade plan gick Mattias Wetterberg och hans lagkompisar ut och vände till seger med 4 - 1 i första serien.
- Vi hade en annan plan idag, vi skulle flytta in spelet lite. Men det viktigaste var att vi fick dem att börja fundera. De behövde de inte göra igår, säger Mattias Wetterberg.

Under gårdagens match var det BK Jösse som hade en väl fungerande plan och Pergamon som behövde leta lösningar. Idag var det Pergamon som hade en plan och Jösse som fick jaga.
- De löste det bättre än vad vi gjorde, säger Niclas Lindholm.
- Nu är vi med i matcher, igår blev det överkörning. Vi gör en jättebra match idag, säger Mattias Wetterberg.

Efter vändningen i första fortsatte Team Pergamon att trumma på. I andra serien slog de 1930 och tog en 5 – 0 efter att Martin Larsen, som slog seriens första strike i ruta sju, satte ut och vände sitt banpar.
- Vi är svåra att slå när vi spelar såhär, säger Mattias Wetterberg.

I tredje avgjorde Pergamon genom att vinna de två mittenborden och såg till att det blir en tredje och avgörande match ikväll klockan 19:00. Det räckte inte att Niclas Lindholm gjorde en 300-ing, slutspelets tredje på två dagar.
- Jag tror att det kommer bli jämt, vi har gjort varsin grym match där vi vinner efter tre serier. Vi måste lösa det bättre än idag. Vi ska ta det, säger Niclas Lindholm.
- Förhoppningsvis blir det som idag. Men vi måste göra vår prestation, igår gjorde vi inte det, säger Mattias Wetterberg.

http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176912

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info