Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet: Fördel Team Clan

18 MAJ 2019 11:42
Precis som igår stod det 10 – 5 till seriesegrarna Team Clan efter tre serier, men idag lyckades inte IS Göta vända matchen. - När vi leder måste vi vara med på förändringen, säger Alfred Berggren.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 11:42

Även i semifinal två var det seriesegrarna Team Clan som fick den bästa starten mot IS Göta från Helsingborg. På kantprofilen Nyköping 42 hoppades helsingborgarna få en bättre start än 0 - 5 som de fick mot sig igår.
- Vi var ganska säkra på att vi skulle kunna strikea på bättre än de kunde på den här profilen. Men det visade sig ganska snabbt att deras sätt att bowla var gynnsammast, säger Robin Persson i IS Göta.

Robin PerssonGöta fick visserligen en bättre start idag eftersom Clan bara gick ifrån till en 7 – 3 ledning i halvtid. Men skåningarna bet sig kvar och vann ett par viktiga banpar, bland annat satte Rasmus Green en viktig trippel i tredje serien för att ge sitt lag 5 – 10 och chansen till repris av gårdagens monsterupphämtning. Men Clan hade lärt sig sin läxa.
- Det här var bara en ledning vi inte skulle tappa. Även när vi leder måste vi vara med på förändringarna i banan, säger Alfred Berggren i Clan.

Alla Clanare strikeade i första rutan av sista serien och när Peter Hellström och Anton Persson, på var sida av hallen, öste på med kryss från start såg Clan ut att kunna hålla ut den här gången. När VM-spelaren Peter Hellström dessutom täckte ett hål i sista rutan kunde de stänga matchen.
- Det blev nervöst ändå, det är små marginaler som avgör, säger Alfred Berggren.

Efter morgonens seger har Team Clan nu en fördel inför den tredje och avgörande semifinalen som spelas 15:40 i eftermiddag. Smålänningarna går till SM-final vid seger och vid oavgjort, vinner Göta avgörs semifinalen i en skiljeserie. Nu förbereder sig lagen för avgörandet.
- Det har vi inte pratat om det ännu. Det känns ganska öppet eftersom det har varit två jämna och tuffa matcher. Inget av lagen verkar ha någon fördel på någon av profilerna. Så vi får ta och lugna ner oss lite och ta ett snack, säger Alfred Berggren som imponerade med 979 i matchen.

IS Göta har haft bekymmer i starten på både 41-fotsprofilen och 42-fotsprofilen och ska sätta sig ner och komma ut med en ny plan till den tredje semifinalen.
- Vi har fått en dålig start båda gångerna så vi får ta och tänka om och försöka få en bättre start, säger Robin Persson.

Resultat: http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176909 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info