Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet drar igång idag

17 MAJ 2019 10:28
De åtta slutspelslagen har kommit till Nyköping och ikväll drar slutspelet officiellt igång. Men redan under dagen tränas det på de två oljeprofiler som släpptes igår. - Vi misstänker att det kan bli rätt höga siffror i helgen, säger Annie Thorell.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 10:28

Ikväll klockan 17:00 drar årets största bowlingfest igång: SM-slutspelet för 8-mannalag när Team Clan drabbar samman med IS Göta och Spader Dam tar sig an BK Högland. Nu är också oljeprofilerna som lagen kan välja att spela på släppta. Det kommer vara en 41-fotsprofil, som sannolikt bör spelas inifrån och en 42-fotsprofil som antagligen kommer att spelas från kanten.
- Kul med två profiler som är uppbyggda på olika sätt, där den ena ser ut att kunna spelas likt en kortolja och den andra ser ut att kunna ha mer häng, säger Annie Thorell i Spader Dam.

Redan inför slutspelet tränade Markus Jansson och BK Jösse på mediumprofiler eftersom de trodde att båda de valbara profilerna skulle vara medellånga, precis som förra året. Nu när profilerna är släppta, inför dagens träningspass, visade det sig att värmlänningarna fick ganska rätt.
- Ja, det enda var att det var olika längd, men det är ändå samma tänk som vi trodde, säger Markus Jansson som dock är lite osäker på hur underlaget kommer spelas:
- Det är svårt att säga på förhand och det ska bli intressant att se hur topografin kommer att spela in på profilerna. Så man får se vad som händer, det ser dock ut som att det kan bli lite resultat om det spelas upp rätt, säger Markus Jansson.

Med förhållandevis hög ratio, skillnad i olja mellan mitten och kanten, verkar både ”41-fotaren” och ”42-fotaren” bjuda in till ganska höga resultat. Det tror både Markus Jansson och Spader Dams Annie Thorell.
- Vi misstänker att det kan bli rätt höga siffror i helgen, säger Annie Thorell.

Slutspelet är lättast att följa via slutspels-sidan: Där det finns länk till scoring, streaming och alla artiklar som skrivits inför slutspelet. Texterna går också att läsa i ”Slutspelstidningen” en 15-sidig E-tidning i PDF-format.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info