Hoppa till sidans innehåll

Skadad Kim Bolleby vann tre tävlingar

25 APR 2019 13:00
Team Pergamons Kim Bolleby vann under påsken tre tävlingar, Påskaslaget i Kvänum, Västgöta Open i Tidaholm och The Joker Tournament i Göteborg, trots att han egentligen är skadad. - Jag är smärtfri, så jag kan bowla, säger Kim Bolleby.
  • Skapad: 25 APR 2019 13:00

Strax efter segern i AIK Tournament drabbades den tidigare, både svenske och thailändske, landslagsmannen Kim Bolleby av en muskelbristning i knät. Men trots skada åkte vänstersnidaren över till USA för att spela viktiga tävlingar där och Europatourtävlingen i München.
- Som gick katastrof, säger Kim Bolleby.

Fortfarande under rehabilitering-träning åkte 27-åringen till tränaren Sten-Åke Nilsson för att jobba på sving-linje, och linjering i slutpositionen.
- Det kändes inte alls bra på träning men det kändes bra på tävling. Så man kan väl säga att jag bowlade utan någon form av krav på mig själv, säger Kim Bolleby.

Utan press på sig själv slängde Team Pergamons vänstersnidare in 1516 på Påskaslaget i Kvänum, 1532 i Västgöta Open, Tidaholm och så då seger i Jokers tävling på Strike & Co, i Göteborg, en tävling som växer.
- De har mycket tanke bakom det och vill utveckla sin tävling. Det är kul att det är fler tävlingar som vill göra lite större grejer. Jag tycker det är en viktig tävling för Göteborg, vi har många bowlare men inte så mycket tävlingar, säger Kim Bolleby.

Med 75% i hcp upp till 220 har BK Joker lyckats locka Elitspelare till en breddtävling och i årets upplaga spelade 193 spelare 309 starter. Kvalspelet vanns av Viktor Danielsson från IKW/Köping på som slog 1499 med Kim Bolleby på en tredje plats.
- Jag föredrar när det är mer olja på banan och det var ganska snabbt så jag behövde inte spela så hårt, säger Kim Bolleby.

Stefan RoosFinalspelet i Jokers tävling är lite speciellt, vilket också lockar många spelare till Göteborg. Det spelas i ett finalträd med olika grupper där hälften försvinner i varje omgång.
- I hallen spelar vi över 16 banor där några ligger under tak och några med högre till tak. Det är lite olika, så på det här sättet får man samma förutsättningar i varje grupp, säger Stefan Roos, tournament director.

Den anrika föreningen BK Joker har med sitt finalspel, hcp-sättning och oljeprofil lyckats skapa en breddtävling där eliten är med och tävlar. Men de har inga högtflygande planer för tävlingen, trots att den växer.
- Vi vill öka lite varje år. Nu spred sig tävlingen mycket i år, vi hade med stockholmare och skåningar. Vi vill bredda bowlingen, säger Stefan Roos.

Att elitspelarna kommer och spelar tävlingen syns bland vinnarna.  Förra året vann den finske världsstjärnan Osku Palerma och i år slog Kim Bolleby Viktor Danielsson i finalen med 2-0 i bäst av tre.
- Jag var ganska illa ute ganska länge. Jag var säker på att jag var tvungen att avgöra i två serier eftersom han spelade Uretan och jag reaktivt, säger Kim Bolleby.

Segern gav 30 000 kronor, men alla som gick till final i tävlingen vann minst 1000 kr. Allt för att det ska kunna gå runt att spela the Joker Tournament som dessutom har lyckats locka till sig en del sponsorer.
- Vi har fått in mer och mer sponsorer. Nu har vi Nordic Amusement Group, Classic Bowl, och även Gaps och Bilia Group. Det är de som gör att man kan ha tävlingen, säger Stefan Roos som tyckte det var en spännande finaldag med en värdig vinnare.
- Det var extremt spännande. Mycket roligt och väldigt mycket matcher som avgjordes i sistarutan. Kim var extremt duktig. Han spelade en kvalstart och gjorde 1455, sedan var han bra med i varje grupp. Sedan i finalen var det lite hugget som stucket men det är väldigt kul när det är riktiga toppspelare som vinner, säger han.

En toppspelare som trots att han fortfarande är skadad lyckades vinna tre tävlingar under påskveckan. Kim Bolleby kan inte hålla sig ifrån bowlingbanorna.
- Jag håller fortfarande på med rehab som är inne på tolfte veckan nu. Men jag bowlade tidigare än vad jag borde ha gjort, säger han.  

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info