Hoppa till sidans innehåll

Sjutton raka banpoäng

2017-10-11 13:00
I helgen tog en imponerande svit slut. Efter sjutton vunna banpoäng i rad förlorade BK Åkeshovs Lars Eriksson och Hampus Blomquist för första gången den här säsongen. - Nu ska vi börja om från och med nästa match, säger Hampus Blomquist.
  • Uppdaterad: 2017-10-11 13:00

Åkeshovs BK toppar grupp A i division 3 Sydöstra Svealand, mycket tack vare sitt stjärnpar: Lars Eriksson och Hampus Blomquist som har plockat 70% av lagets banpoäng. I säsongens fyra första matcher gick de obesegrade och vann 16 raka banpoäng.
- Vi sa i första matchen att: nu är vi etthundra-procentiga, så får vi se hur länge det håller, säger Hampus Blomquist.

Det höll till helgens hemmamatch mot Tyresö BK. Där började de precis som de brukar, med en seger. Sedan blev det avbrott och de fick vänta i 20 minuter, då tappade de lite fokus och kunde inte värja sig när motståndarparet: Mikael Joffs och Hans Sternvad smällde in 452. Efter 17 raka banpoäng förlorade de.
- Nu ska vi börja om från och med nästa match, säger Hampus Blomquist.

Nyckeln till parets framgångar är enligt Hampus Blomquist att de har så roligt tillsammans på banorna.
- Vi har extremt roligt tillsammans, även om det går dåligt, oftast för mig, skrattar 28-åringen:
- Vi kan skoja med varandra, vi har en ganska rå humor, men man känner varandra så väl att det är ingen som tar illa upp. Det skulle inte vara lika roligt att spela bowling om jag inte spelade med ”Lasse”, säger han.

De har spelat ihop i seriematcher de senaste två åren, om inte någon av dem är borta. Men de spelar också i hall-ligan tillsammans och har gjort så i tre/fyra år.
- I korpen vill vi bara ha kul. Även om vi kan vara lite kaxiga där så är poängen inte lika viktig. Men den stämningen och jargongen som vi har där kan vi lätt föra över till ligan, säger Hampus Blomquist.

Men det är två ganska olika personer som bildar Åkeshovs super-par. Den ena är 28 år gammal och har spelat bowling i 5-6 år och den andra är 51 år och har håll på med bowling betydligt längre.
- Han är högerhänt, jag är vänsterhänt. Har svänger mer än mig och jag spelar mer hårt. Jag är ganska beroende av att det svänger, men han är bra på att se när jag spelar för hårt, säger Hampus Blomquist.

Till helgen spelar Åkeshovs BK mot Norrtälje BwK som ligger sist i gruppen, dock med en match mindre spelad. Men då kan inte firma Eriksson/Blomquist påbörja sin nya svit eftersom Hampus Blomquist inte kan spela då.
- Men det är många matcher kvar på säsongen, säger Hampus Blomquist.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 

Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10
Resultat
 
 SUL
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info