Hoppa till sidans innehåll

Sista matchen avgör Skrufschas öde

2018-04-14 19:10
Bara en match återstår i damernas elitserie, söndagens möte mellan Högland och Skrufscha, och den kommer att avgöra vilket lag som tar den fjärde och sista platsen i serieslutspelet bakom redan klara Spader Dam, X-Calibur och Högland.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 19:10

Kampen står mellan BK Eva och BK Skrufscha. Eva slog på lördagen enkelt tillbaka Hammarby med 16-4, och slutar därmed på 21 poäng. Skrufscha nådde oavgjort, 10-10, i bortamatchen mot Cahoot i Kalmar och står på 20 poäng.
Det betyder att Skrufscha, som har bättre poängskillnad än Eva, behöver klara minst oavgjort i mötet med Högland för att ta fjärdeplatsen.

Skrufscha visste redan före helgen att de hade allt i egna händer. Det handlade om att ta två poäng på utflykten till Småland och det var inte långtifrån att Vänersborgslaget lyckats med detta mot Cahoot.
Efter 5-5 i halvtid tog visserligen Cahoot kommandot genom en stark tredjeserie som gav 4-1 och ledning med 9-6, men i slutserien hade Skrufscha sparat det bästa till de sista rutorna. Där kom gästerna med en riktig anstormning, de hade redan ett bord säkrat och vände underläge till seger på ytterligare två banpar. Men det räckte inte hela vägen då Cahoot lyckades stå emot och vinna ett bord med 32 pinnar.
Därmed slutade det 10-10 och Skrufscha får ladda om batterierna inför sista matchen i grundserien. Den kommer att avgöra om laget blir fyra eller femma i serien.
Skrufscha hade två starka kort i Ulrika Heuvelmann 866 och Betrice Branell 863. Branell och Malin Andersson tog alla fyra banpoängen. I Cahoot där åtta spelare tog två banpoäng vardera var det Sandra Jonasson 835 och Johanna Olsson 830 som var vassast.

BK Eva var som väntat betydligt starkare än lokalkonkurrenten Hammarby när lagen möttes i Högdalen. Eva var drygt hundra poäng bättre i varje serie och vann med fyra gånger 4-1, alltså 16-4.
Eva hade fyra spelare över parisnittet med Anneli Blomqvist som klar etta på 865 medan förra landslagstjejen Eva Vännman var ensam i Hammarby på den nivån, 840.

Tidigare på lördagen blev det klart att SBC och Merci flyttas ned till Allsvenskan. Båda dessa lag hade åtminstone teoretiska möjligheter att få kvala sig kvar, men bortamatcher mot topplagen Spader Dam och Team X-Calibur var ju minst sagt tuffa uppgifter.
Och varken SBC eller Merci var i närheten av att ta de poäng som hade krävts.
Tabelltvåan X-Calibur har genomgående varit starka hemma i Partille och gjorde åter en mycket stabil insats med slagningen 6579 på profilen Elitserien 40. Segersiffrorna mot Merci skrevs till 18-2 med Josefin Hermansson 888 och Diana Alfredsson 883 som vägvisare.
Spader Dam var numret för stort för SBC och hemma i Olympia Bowling har de regerande mästarna varit hundraprocentiga den här säsongen, de har vunnit alla nio matcherna. SBC stretade emot någotsånär inledningsvis men till slut blev det 16-4 i hemmafavör.

Örgryte vann sin avslutande hemmamatch mot Merci med 17-3 och från den matchen noterar vi lördagens högsta individuella slagning då Örgrytes Jessica Magnhammar drog in 929.
Till nästa säsong kommer Elitserien att bantas till åtta lag. Det betyder också att det varit tajtare på nedre halvan den här säsongen. De två sämst placerade lagen SBC och Merci flyttas ned till Allsvenskan medan sexan Cahoot, sjuan Örgryte och åttondeplacerade Hammarby får försöka kvala sig kvar.
Skribent: Hans Karlsson
Epost: Adressen Gömd

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info