Hoppa till sidans innehåll

Se nykorade Svenska mästare i helgen

2017-02-17 12:00
På lördag kommer någon av herrarnas Elitseries två längsta segersviter att brytas när serieledarna Stureby BK möter Team Pergamon i Partille. I damernas Elitserie möter de nykorade svenska mästarna i 3-manna BK Hallandia – BK Cahoot på söndag.
  • Uppdaterad: 2017-02-17 12:00

Över stora delar av landet går det att se högkvalitativ bowling. Missa inte chansen att se nykorade svenska mästare och världsstjärnor i en bowlinghall nära dig. Här följer en presentation av alla matcher i både herrarnas och damernas Elitserie den här helgen.

Lördag klockan 10:00, Stockholm Bowl-o-rama, AIK – BKF Falkenberg
Elitseriens bästa hemmalag BKF Falkenberg har dubbla bortamatcher den här helgen och börjar med kamp i Stockholm mot AIK. Hemmalaget ”Gnaget” ligger just nu näst sist i serien och har tre raka förluster, kanske dags att ta poäng mot de gästande hallänningarna som hittills bara har en seger på bortaplan.

Team Alingsås Mikael PetterssonAlingsås, Stures Bowling, Lördag klockan 10:00, Team Alingsås – Stureby BK
Serieledande Stockholmslaget Stureby BK, som hittills har elva segrar på fjorton möjliga, inleder sin bortahelg med match mot förra årets bronsmedaljörer Team Alingsås. På den kortaste av Elitserieprofilerna, 37, ska det starka hemmalaget Alingsås, med fyra av fem vinster på hemmaplan, försöka bryta ”Sturpens” segersvit på fem raka.

Helsingborgs bowlinghall, Lördag klockan 11:00, IS Göta – Team Clan
IS Göta från sundets pärla är fyllt av tidigare landslagsstjärnor och började säsongen strålande. Men senaste tiden har Göta tappat mark i tabellen och står med tre raka förluster just nu. Motstånd på lördag är de regerande svenska mästarna Team Clan från Nässjö som just nu är trea i världens bästa bowlingserie.

Stockholm, Brännkyrka, Lördag klockan 12, Hammarby IF – B-K Eva, Stockholm Susanne Olsson, Hammarby IF
Världens bästa bowlingliga för damer inleds den här helgen med ett hett stockholmsderby mellan Hammarby IF och B-K Eva. Hemmalaget ”Bajen” håller just nu till precis under det strecket som gör att de behöver kvala sig kvar i serien men har samma poäng (7) som både de två närmaste lagen ovanför strecket, Örgryte och Cahoot. De tar sig av B-K Eva som ligger på en tredje plats i serien efter fyra raka segrar.

Vänersborgs bowlinghall, Lördag klockan 12, BK Skrufscha – Team X-Calibur
De obesegrade serieledarna från Partille: Team X-Calibur åker den här helgen till Vänersborg för att ta sig an BK Skrufscha som hittills den här säsongen har vunnit tre av fem matcher på hemmaplan. Den här lördagen har de valt att lägga profilen Elitserien 43, en profil som bortalaget har varit bäst på. I bortasegern över Hallandia i Falkenberg slog X-Calibur till med 6424, säsongens högsta slagning på det underlaget.

Ludwig Ingerskog, Bodens BSKöping Bowlingcenter, Lördag klockan 13:00, IKW/Köping BK – Bodens BS
Seriens bottenlag IKW/Köping BK tog sin andra seger för säsongen förra helgen hemma mot IS Göta. Den här helgen är gästerna från långväga Boden. Norrlänningarna vann även de förra helgen, hemma mot BK FH Engelholm. På Elitseriens medelprofil, den som är 41 fot lång, kommer kampen att stå. Den profilen har bortalagets Ludwig Ingerskog säsongens tredje högsta slagning på: 938 borta mot Stureby.

Malmö, Baltiska, Lördag klockan 13:20, Scandinavia BC – BK Högland
Smålänningarna BK Högland åker den här helgen på en Skåneturné där de inleder i Malmö på lördagen med match mot Scandinavia BC på Baltiskan. Ett SBC som efter att ha inlett säsongen med åtta raka förluster har hittat form och tagit två raka segrar, båda på hemmaplan. Motståndarna från Nässjö ligger just nu på fjärdeplats i serien, men har två matcher mindre spelade än de tre lagen framför.

Göteborg, Strike & Co, Lördag klockan 14:30, Örgryte IS – BK Cahoot
Hemmalaget Örgryte var inför säsongen tippade som en möjlig överraskning. De inledde också serien väldigt bra men har förlorat de fyra senaste matcherna och ligger nu i den mycket jämna mitten-regionen av damernas Elitserie. Den här helgen möter de Kalmar-laget BK Cahoot som ligger precis före göteborgarna i tabellen.

Partille Arena, Lördag klockan 15:00, Team Pergamon – Stureby BK Mattias Ohlsson, Team Pergamon
Helgens stormatch mellan de tiofaldiga svenska mästarna Team Pergamon och serieledande Stureby BK. Hemmalaget Pergamon kommer att få klara sig utan sina världsstjärnor Martin Larsen, Jesper Svensson och Osku Palermaa som alla är och spelar på den amerikanska proffstouren och bortalaget har fem raka segrar. Det kommer bli en häftig batalj i Partille.

Ängelholm, Lördag klockan 15:30, BK FH Engelholm – Team Clan
Hemmalaget BK FH Engelholm har för första gången för säsongen att inte spela på den längsta av Elitserieprofilerna. Istället för Elitserien 47 har de valt att spela den näst kortaste 39 fotsprofilen när smålänningarna från Nässjö: Team Clan kommer på besök.

Norrköping, Haga, Lördag klockan 16:00, BK Kaskad – BKF Falkenberg
Nykomlingarna BK Kaskad från Norrköping kämpar för att hålla sig ovanför så många streck som möjligt i botten på serien. Just nu ligger östgötarna på en kvalplats, till helgen möter de BKF Falkenberg som istället jagar en slutspelsplats.

BK Hallandias guldvinnande 3-mannalagFalkenbergs bowlinghall, Lördag klockan 10:00, BK Hallandia DA – BK Cahoot
De nyblivna svenska mästarna i 3-manna: BK Hallandia åker från Halmstad till sin hemmahall i Falkenberg för att visa upp sig för första gången sedan SM-guldet. Efter fem raka förluster ligger hallänningarna sist i Elitserien, kanske har de fått självförtroende från segern i Söderhamn. På söndag skall de försöka bryta trenden mot BK Cahoot som gör sin andra match för helgen.  

Helsingborgs bowlinghall, Söndag klockan 10:00, Spader Dam – BK Högland
Helgens stormatch i damernas Elitserie och en repris på förra årets SM-semifinal men även förra helgen match i Nässjö. Då slutade det 10-10 efter en upphämtning av skåningarna med den nyaste Team Sweden-medlemmen Annie Thorell. Den här gången har Helsingborgarna fördel av hemmaplan men sannolikt kan vi åter se fram emot en jämn och spännande match.

Arvika Bowlinghall, Söndag klockan 10:30, BK Jösse – Bodens BSBK Jösse tog förra helgen både guld och silver vid 3-manna SM
Både guld- och silver-medaljerna i 3-manna SM för två veckor sedan gick till BK Jösse. Nu ska kompisgänget från Arvika starta upp sin Elitseriesäsong efter de framgångarna. Från sin andraplacering i Elitserien ska de ta sig an Bodens BS som avslutar sin helg med match i Värmland efter att ha mött Köping på lördagen.

Förutom alla matcher i de båda Elitserierna spelas det minisammandrag i herrarnas Mellan- och Syd-Allsvenska. Därför finns det ypperliga möjligheter att se högkvalitativ bowling på flera platser runt om i Sverige. Sammandrag med 4 lag på varje hall går att uppleva i: Malmö, Höganäs, Nässjö, Jönköping, Nynäshamn, Västerås, Sollentuna och Sundbyberg.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

Kansliet har flyttat till Idrottens Hus. Våra nya kontaktuppgifter!
 

 


Tidigare Swedish Sim

Swedish Sim Tournament i Nyköping 17-19/3

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info