Hoppa till sidans innehåll

Sandra Andersson: ”Jag vill visa upp hur engagerade vi bowlare är”

15 MAJ 2019 15:00
Förra året samlade ”Bowlare bryr sig” in 100 000 kronor till cancerfonden. Till årets insamling hoppas Sandra Andersson engagera fler. - Jag ser inte bara till det pengamässiga, säger hon.
  • Skapad: 15 MAJ 2019 15:00

För tre år sedan blev bowlaren Peter Andersson från Ängelholm sjuk i cancer. Till det årets slutspel hjälptes hans dotter, den tidigare landslagsspelaren och Spader Dam-stjärnan Sandra Andersson och BeA Nilsson åt att starta en insamling till cancerfonden.
- Jag ville göra någonting för att andra skulle slippa gå igenom det, eller i alla fall komma ut på rätt sida strecket, och SM-slutspelet är en utmärkt helg för det eftersom det är så många som redan är engagerade. Det är verkligen en bowlingfest där det är mycket positivt redan, säger Spader Dams Sandra Andersson.

Då siktade insamlingen: ”Bowlare bryr sig” på att nå 20 000 insamlade kronor till cancerfonden. De nådde 50 000 och förra året blev det ännu större.
- Det gick för bra för att sluta så jag gaddade ihop med mig några andra. Vi försökte göra det bästa vi kunde för att intressera bowlare. Det var jättemånga som ville hjälpa till: Bowltec, Martin Larsen, Jesper Svensson och Dominic Barrett signerade klot. På mindre än 6 månader fick vi in över 100 000, berättar Sandra Andersson.

Efter ett par jobbiga år är Peter Andersson nu fri från cancer men insamlingen fortsätter och inför årets upplaga har Sandra Andersson växlat upp.
- Jag har kontaktat stora företag inom Sverige för att se om de inte vill skänka någonting. För att intressera inte bara bowlare. Det har varit så kul att få avslöja de här grejerna under maj månad. Det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma, säger hon.

Skänker man pengar till insamlingen, och skriver sitt namn i gåvan, är man med i utlottning av priser från, bland annat, Striking shirts, Nordic Choice hotels, Fitness 24seven och Storm Lucky Larsen Masters. Alla gåvor tycker Sandra Andersson visar på någonting.
- Det visar vilka bowlingsverige är, på riktigt, det är folk som bryr sig. Även företagen vill bidra till en god gärning. Det är väldigt, väldigt roligt, säger hon.

Stödet som alla bowlare som bryr sig har visat under de senaste åren har varit värt massor för familjer Andersson under Peters sjukdomstid.
- Helt fantastiskt. När man väl går igenom någonting sådant här, som familj, känner man sig ganska ensam. Det känns inte som någon förstår en, så vänder man sig till sina vänner och de överöser en med energi och sedan att de vill bidra ännu mer… säger Sandra Andersson.

Hon lägger själv ner en hel del tid och kraft på att få den här insamlingen att fungera och generera så mycket pengar som möjligt till cancerfonden och dess ändamål.
- Jämför med vad det är att gå igenom ett cancerbesked och en behandling är det ingenting, men det är klart att det tar lite tid, säger hon.

Till årets insamling är målet att försöka överträffa förra årets 100 000 kronor. Men Sandra Anderssons förhoppning är inte bara monetär, hon hoppas sprida budskapet ännu mer.
- Jag vill engagera fler. Jag ser inte bara till det pengamässiga. Jag vill visa hur engagerade vi bowlare är. Ju mer vi kan uppmärksamma sporten och den sammanhållning vi har. Det sprider ett bra budskap om bowling, och det kan vi inte få nog av, säger hon.

Även om man inte har möjlighet att skänka pengar kan man hjälpa insamlingen bowlare bryr sig till genom att sprida ordet.
- Det är helt gratis att trycka på ”dela-knappen” eller berätta för nära och kära, för det kanske kommer till den personen som har möjlighet att bidra. Bara att dela gör jättemycket, säger Sandra Andersson.

Länk till insamlingen: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/sandra-bowlare-bryr-sig?fbclid=IwAR239CN57dsyTKp9tiMtDCZd3Q1DailSNN9tS5Q_cUdOkC9CGt-OdP2X1i8

Eller gå in på Sandra Anderssons facebook och hitta hennes inlägg där: https://www.facebook.com/sandra.l.andersson.3

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info