Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Andersson

Rafflande seniorfinal i Nässjö

10 FEB 2019 21:05
När krutröken skingrats efter sista slaget i seniortouren i Nässjö hade finalens fyra spelare placerat sig mellan 216 och 211. Hemmaspelaren Teddie Jönsson från Pondus var den som kunde lyfta segerbucklan.
  • Skapad: 10 FEB 2019 21:05

41-fotaren Montreal verkar vara ett bra sätt att hålla ner resultaten på årets seniortour. I Nässjös kval trivdes Susanne Olsson, Hammarby, allra bäst med 1483 inkl hcp, men det var inte många rena resultat över 1300.

I dagens första finalsteg var nollhandicaparen Raymond Jansson på bra spelhumör och landade på 1156. Christer Danielsson skuggade med 1144. I finalsteg 2, där kvalets högsta 20 resultat klev in, dominerade Brios Johan Åberg med sina 1181.

Sex spelare gick vidare från finalsteg 1 och tio från finalsteg 2. De delades in i fyra ”karuseller” med fyra spelare i varje, och här startade alla från noll. En spelare i varje grupp försvann varje serie, och slutligen var det fyra spelare kvar: hemmaspelaren Teddie Jönsson från Pondus, Bengt-Åke Bengtsson, IK Sterling, Håkan Andersson, Team Linköping och Tommy Petersen, Ripan.

Teddie Jönsson inledde serien bäst, med en dubbel, och körde sedan heltäckt ut till 216. Bengt-Åke Bengtsson hade också en heltäckt serie, men fick inte ihop strajkarna förrän i sista rutan och landade på 214. Håkan Andersson började med en tom, men resten av serien var utan tomrutor, men strajkarna var inte så många. Håkan slutade på 213.

Tommy Petersen var sist ut. Han hittade rätt på höger bana, men vänster var mer svårflirtad. Först i ruta 8 kom det ett kryss där, och eftersom strajkarna satt där de skulle på bana 8 så fanns det plötsligt en trippel. En strajk till och segern skulle vara i hamn, men nu var det bana 7 igen … Bra träff, men 9:an stod. Spärr och många käglor i frislaget skulle också räcka till vinst, men en dödstyst hall fick se klotet landa i gropen utan att ha träffat käglan först, och Teddie Jönsson stod som segrare. Tommy slutade fyra på 211.

Karl-Johan Mattsson och Susanne Olsson, Hammarby, vann lagtävlingen, som spelades i kvalet.

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info