Hoppa till sidans innehåll

Pergamon vann – till slut

18 MAJ 2019 22:11
Det blir Team Pergamon som spelar SM-final imorgon mot Team Clan. Men BK Jösse från Arvika höll jämna steg med de regerande mästarna i elva serier. - De gör det jäkligt bra, säger Martin Larsen.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 22:11

Efter att lagen vunnit varsin SM-semifinalmatch på oljeprofilen Nyköping 42 valde serietvåorna Pergamon att byta till den andra valbara slutspelsprofilen, Nyköping 41 i dagens avgörande kamp. 
- Det var två grejer som gjorde det, dels på längre sikt vill vi ha spelat på den i en eventuell final. Del två var att vi var imponerade av hur Jösse genomför båda de tidigare matcherna. Vi gör en kanonmatch för att slå dem, säger Martin Larsen i Team Pergamon.

Tidigt såg det dock ut som det taktiska draget att byta profil skulle straffa stjärnparaden från Partille. Värmlänningarna var överlägsna till en början och tog en stabil 5 – 0-seger i första serien.
- De gör rätt tidigare än oss. Vi är senare på att göra förändringarna, säger Martin Larsen.

Raymond JanssonUnder den första serien var Team Pergamons röststarka hejarklack tyst men i andra började de sjunga ”Jobba, jobba Pergamon”, och jobba gjorde Pergamon. De kämpade sig ikapp och förbi, men Jösse bet sig fast och efter 11 spelade serier mot varandra i matchserien 23 – 22 till Pergamon.
- i sista spelar de bara bättre än oss, säger Raymond Jansson i BK Jösse.

Team Pergamon med sina världsstjärnor trummade igång lagmaskinen i sista serien och kompisgänget från Arvika orkade inte stå emot längre. Slutsiffrorna skrevs till 13 – 7 och för femte året i rad spelare Team Pergamon mot Team Clan i SM-finalen.
- Jag har knappt hunnit tänka så långt. Vi vet att de brukar ha tankar bakom hur de väljer profil så vi måste vara så öppna som möjligt, säger Martin Larsen som är imponerad av bronsmedaljören BK Jösse:
- Hatten av till dem. Jag är jäkligt imponerad av hur de som lag presterar den här helgen. Var och en av dem presterar på topp. De hade oss i brygga, hade vi inte haft den bredd och rutin som vi har…

Jösse kom en serie ifrån en SM-final och deras spelande coach Raymond Jansson säger att han aldrig är nöjd med att inte spela final men att han är ändå är stolt över sina spelare.
- Jag är jävligt stolt över grabbarna och vad de presterar den här helgen. Jämför man spelare för spelare ska vi inte ha en chans, säger han.

 http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176913

Följ slutspelet på slutspelssidan: http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-mannasm-slutspel2019nykoping/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info