Hoppa till sidans innehåll

Pergamonspelare vann Världscupen

23 NOV 2019 17:34
Francois Louw, Team Pergamons sydafrikan vann Världscupen som avgjordes idag i Indonesien. På damsidan vann Australiens Rebecca Whiting.
  • Skapad: 23 NOV 2019 17:34

I Palembang, Indonesien har Världscupen, som inte är ett officiellt mästerskap, spelats den senaste veckan. Sverige har valt att inte delta i tävlingen de senaste åren. Istället var det en svenskbekanting som vann bland herrarna: Team Pergamons sydafrikan Francois Louw tog revansch från Las Vegas 2015 där 33-åringen blev tvåa.

I årets final besegrade han dock hemmaspelaren Ryan Lalisang som haft ett fantastiskt stöd under hela tävlingen. Indonesiern som var en del av det tremanna-lag som slog ut Sverige i semifinalen på VM i Hong Kong förra vintern. Precis som då fick 39-åringen se sig besegrad i finalen.

Francois Louw, som varit i ledning under en stor del av kvalet, började finalen med 6 raka kryss och kunde sedan hålla ledningen hela vägen till titeln. Tysken Oliver Morig och Australiensaren Sam Cooley fick brons efter att de förlorat varsin semifinal.

På damsidan blev det dock Australiensisk seger när Rebecca Whiting, som var trea efter 40 seriers kvalspel, lyckades slå den, dubble tidigare mästarinnan, Aumi Guerra från Dominikanska Republiken. Den 29-åriga australiensiskan som deltagit de fyra senaste åren i Världscupen, vann finalen med 172 mot 162.

Bronsen gick till de två spelare som var överlägsna i kvalet. Kvaltvåan Natasha Roslan från Malaysia snittade 207, 4 pinnar mer än sin semifinalmotståndare, som sedermera vann tävlingen. Ytterligare fem pinnar mer i snitt (212) hade kvalvinnaren Kelly Kulick från USA som sedan fick se sig besegrad i semifinalen av Aumi Guerra och fick nöja sig med ett brons.

Se mer från tävlingen på dess hemsida: https://www.qubicaamf.com/qubicaamf-bowling-world-cup

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info