Hoppa till sidans innehåll

PBA: Prather tog sin första titel

21 MAR 2019 15:12
Under World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren PBA vann amerikanen Kristopher Prather sin första titel genom att finalslå BJ Moore i PBA Scorpion Championships.
  • Skapad: 21 MAR 2019 15:12

Amerikanen Kristopher Prather hade varit topp fem i tävlingar på den amerikanska proffstouren (PBA) sju gånger utan att vinna en titel. Men igår tog 27-åringen äntligen sin första seger när han vann PBA Scorpion Championships under World Series of Bowling som nu har avgjort tre av de fyra tävlingar som spelas under två veckor.
- Även om jag inte vann så har jag, som tur är, haft mindre genombrott i mitt spel över de senaste 18 månaderna. Det var bra att det gick framåt och inte bakåt. Jag kunde fortfarande hitta positiva bitar att ta med mig från de höga placeringarna även om jag inte vann, säger Kristopher Prather till www.pba.com.

På vägen fram till den första segern klättrade Kris Prather genom hela stegfinalen. Efter att ha kvalat in som trea, via seedningsserien, började 27-åringen med att slå ut Storm Lucky Larsen Masters-vinnaren Kyle Troup med 222 mot 208. Sedan besegrade högerspelaren, amerikanen Bill O’Neill innan han tog sig till finalen där BJ Moore väntade.

Kris Prather tog tidigt ledningen i finalen men drabbades av ett hål i ruta 6. Trots ett, till synes, bra slag som träffade i fickan stod kägla 4 och 10 kvar. Någonting som hade kunnat påverka den orutinerade amerikanen.
- Jag hade inte en aning om vad som hände där eftersom jag tyckte att det var ett ganska bra slag. Det hade kunnat vända matchen, men det fanns tillräckligt med rutor kvar för att komma tillbaka, säger han till www.pba.com.

Med en spärr samlade Prather ihop sig och satte sedan en dubbel, vände matchen till sin fördel och kunde ta sin första titel på den amerikanska proffstouren, trots hålet i ruta 6, med tio poäng marginal: 200 mot 190.
-  Jag bestämde mig efter det slaget att det bästa borde vara att flytta längre vänster och skapa lite mer vinkel in mot fickan och det visade sig vara en bra förändring, säger han.

Ikväll fortsätter World Series of Bowling när svenske Pontus Andersson representerar ”Världen” i USA vs. The World som bandas för att visas imorgon kväll på amerikansk TV. Efter det, också ikväll, spelas major-tävlingen PBA World Championships där Jason Belmonte har möjlighet att bli historisk som den förste någonsin att nå elva major-titlar på den amerikanska proffstouren.

Se alla resultat på www.pba.com och följ spelet via betaltjänsten www.flobowling.com

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info