Hoppa till sidans innehåll

PBA: Pontus Andersson till TV

15 MAR 2019 14:26
Den 23-årige svenske landslagsspelaren Pontus Andersson kommer att göra debut på amerikansk TV där han kommer att representera ”Världen” när de möter USA. - Det har jag inte reflekterat över än, har varit mycket fokus på det runt omkring, säger han.
  • Skapad: 15 MAR 2019 14:26

På de tre tävlingarna med djurnamn, Cheetah, Chameleon och Scorpion, under World series of Bowling på den amerikanska proffstouren var det ingen av de 6 svenska spelarna som är över som lyckades ta sig vidare från kvalspelet. Däremot var det två svenskar som tog sig vidare till ”Cashers round” av PBA World Championships, som räknar totalslagningen över de tre kvalen.

Martin LarsenDels den tidigare världsettan Martin Larsen som gick vidare som 36e och sista gubbe, och dels Pontus Andersson som tog sig vidare som 30e spelare. Nässjösonen var också femte bästa internationella spelare vilket gör att han får göra debut på amerikansk tv som en del av ”Världen” när de möter USA under nästa vecka.
- Jag har inte hunnit tänka så mycket på det ännu. Fokuserade mer på att ordna alla grejer runt omkring med att boka flyg, avboka Euro challenge, och fixa boende överallt. Idag ska jag spela igen så det blir fokus på det och försöka komma så bra som möjligt. Det finns mycket poäng att hämta på 10 serier, säger han från ett hotellrum i USA.

Det är fjärde gången Team Clan-spelaren är över i USA för att spela World Series of Bowling och han säger att det är först nu han har börjat förstå hur man ska tänka för att kunna lyckas bland världens bästa spelare.
- Det är nästan första gången jag känner att jag börjar få in tänket att det är en lång tävling och varje slag räknas. Det är lättare att säga att man ska ta det lugnt och ta ett slag i taget, än vad det är att faktiskt utföra det. Speciellt när många format i Sverige är så att, om det inte går bra i första starten så spelar vi bara en till. Här tas varje poäng med, säger han.

Den inställningen har gjort att den unge landslagsbowlaren, som nu har spelat 39 tävlingar på PBA, kunde ha 212,47 över 30 serier, den här gången, och vara med i pengarna för elfte gången i karriären. Avancemanget är ett fall framåt för 23-åringen, som dessutom alltså kommer få spela på TV.
- Ett stort steg framåt, absolut. Jag hade en tuff månad i februari men försökte få ut så mycket som möjligt av varje tävling, just inför WSOB. Att få spela TV är bara en bonus. Det kan vara skönt att få debutera på TV även om det inte är så många slag, säger han.

Men först för Pontus Andersson, och Martin Larsen, kommer alltså ”Cashers round” i PBA World Championships under fredagskvällen (första passet 17:30 – 21:00) och natten till lördag (andra passet 11:30 – 03:00). Där kommer oljeprofilen Earl Anthony, 43 fot, att ligga på banorna.
- Kändes ganska vänlig på den officiella träningen så jag tror att det kommer bli högt på de första serierna innan resultatnivån kanske lägger sig lite i slutserierna, säger Pontus Andersson som har 100 pinnar upp till de 16 som sedan går vidare till matchspelet. Martin Larsen har 170 poäng upp.
- Efter mycket gnetande och kämpande klarade jag mig vidare till ”cashers round”. Det har känts riktigt illa stundtals men sista halvan av kvalet har jag spelat mycket bättre. Det blir väldigt svårt att ta in 170 pinnar men vi ska göra ett försök, skriver han på sin hemsida.

Se alla resultat på www.pba.com och följ spelet via betaltjänsten www.flobowling.com

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info