Hoppa till sidans innehåll

PBA: Jason Belmonte historisk

22 MAR 2019 13:03
Återigen tar den australiensiske världsstjärnan Jason Belmonte en historisk seger på den amerikanska proffstouren. I natt vann tvåhandsspelaren sin elfte major-titel och 35-åringen har nu flest någonsin. - Jag är så överväldigad just nu, sa han.
  • Skapad: 22 MAR 2019 13:03

Med sin elfte major-seger i natt på den amerikanska proffstouren PBA passerade Jason Belmonte de båda legenderna Pete Weber och Earl Anthony och har nu flest majorsegrar någonsin. Många ser den 35-årige tvåhands-pionjären som tidernas bästa bowlingspelare.
- Det är alltid svårt att jämföra eror men enligt mig är han ”the goat” [Greatest of all time], säger den tidigare svenske världsettan Martin Larsen.

I nattens final av majorn PBA World Championships, som avslutade World Series of Bowling, pressades Jason Belmonte av den vänsterhänte amerikanen Jakob Butturff. Men australiensaren satte de två kryss i sistarutan som han behövde och blev historisk.
- Jag vet inte vad jag ska säga, sa han direkt efter den andra striken på amerikansk TV men hittade senare orden:
- Jag är så överväldigad just nu att om jag kunde uttrycka vad jag känner vet jag inte om någon skulle förstå mig. Att slå ett rekord som två av de bästa spelarna någonsin håller är någonting som jag aldrig trodde var möjligt när jag kom ut på touren för över tio år sedan. Jag är bevis på att du kan uppnå dina drömmar, sa han.

Jason Belmontes gode vän och tidigare klubbkamrat i Team Pergamon, Martin Larsen, är imponerad av, vad han anser, är världens bästa bowlare genom tiderna.
- Han är aldrig nöjd förrän han vinner. Han tittar inte bakåt, bara framåt mot nästa vinst och vad som behöver förbättras för att vinna igen, säger han.

Den svenske landslagsspelaren Pontus Andersson, som var på plats i USA för att spela med Belmonte, för Världen mot USA, skrev på Facebook efter att ha sett ”Belmos” elfte majorseger.
- Belmonte är den bästa bowlaren vi någonsin har sett, otroligt.

Svenska Bowlingförbundets talang- och utvecklingsansvarige Johan Ekström menar att en del i australiensarens storhet är att han är så mångsidig i sitt spel.
- Han kan ju göra allt på banan, och dessutom med kontroll, hårt, löst, rakt, stor skruv. Ja, ända ut till det extrema åt båda hållen, säger ”Ekiz” och förbundskaptenen för juniorerna och damerna: Robert Andersson, som också har spelat med ”Belmo” håller med:
- -Han är bäst på nästan alla saker. Upprepa sitt slag, han kan gå längst in i banan, han är bäst på att spärra. Och ovanpå det har han ett väldigt självförtroende, säger ”Robban”.

Är han bäst någonsin?
- I mina ögon så har ingen dominerat bowling som han gör nu, men det är ju väldigt svårt att jämföra hur det var för trettio år sedan med nu, säger Robert Andersson.  

Jason Belmontes majorsegrar på den amerikanska proffstouren.
2011 – PBA Players Championships
2013 – USBC Masters
2014 – PBA Tournament of Champions
2014 – USBC Masters
2015 – USBC Masters
2015 – PBA Tournament of Champions
2017 – PBA Players Championships
2017 – USBC Masters
2017 – PBA World Championships
2019 – PBA Tournament of Champions
2019 – PBA World Championships

Se den mäktiga avslutningen på PBA World Championships här:

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info