Hoppa till sidans innehåll

PBA-touren: Jesper till stegen som fyra

05 JAN 2019 19:24
Det blir stegfinal för Jesper Svensson i PBA Hall of Fame Classic efter att bland de 18 spelarna som spelade på lördagen, genom en bra start och stark avslutning, tagit sig till fjärde platsen. För Martin Larsen var det "stolpe ut" på en 19:e plats.
  • Skapad: 05 JAN 2019 19:24

Jesper Svensson som spelat bra på de sex första kvalserierna i PBA Hall of Fame Classic fortsatte Jesper på fredagen med 1378 på de sex serierna och en sjunde plats inför det fortsatta spelet. Jesper visade en oerhörd jämnhet med alla serierna mellan 221 och 237.

På lördagens sex serier gällde det att vara bland de fem bästa för att få spela stegfinal. Jesper Svensson klämde till med 289 i första serien och avancerade snabbt till en fjärde plats. I de närmaste tre serierna gick det tyngre, framförallt ville sjuan eller ibland tians kägla stå kvar. Med 589 på de tre serierna åkte Jesper ned till sjätte plats men var bara tre käglor från femte.

Då hittade Jesper sitt strikespel igen och via 253 i femte serien var han  fyra igen. Den placeringen kunde han hålla via 224 i slutserien och Jesper får därmed möta en vänsthänt kollega, Rhino Page i den första matchen i stegfinalen. Etta på stegen blev Jacob Buttorff som storspelat i kvalet och var inför lördagens spel hela 175 poäng före Jason Belmonte. Slutresultatet blev att Buttorff blev etta bara elva poäng före Jason Belmonte. Trea på stegen är Bill O´neill.

För Martin Larsen som ibland kallas "Lucky Larsen" blev det nu verkligen stolpe ut. Martin och amerikanen Kyle Troup hamnade på samma poäng när det gällde 18:e platsen och det fick tillgripas roll off och den vann Kyle Troup och därmed Martin utanför prispengarna på 19:e plats.

Stegfinalen startar kl 17:00 svensk tid på söndagen. Resultat och livestreaming kan följas på www.pba.com

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info