Hoppa till sidans innehåll

På söndag beslutas det om bowling

03 OKT 2019 09:00
I Haninge utanför Stockholm hålls till helgen Svensk Bowlings högsta beslutande organ: Svenska Bowlingförbundets årsmöte, och ordföranden hoppas på ett bra möte. - Att vi tar bra beslut och att det blir bra diskussioner, säger Peter Tidbeck.
  • Skapad: 03 OKT 2019 09:00

Till helgen hålls Svenska Bowlingförbundets årsmöte på Quality Hotel i Haninge. I dagarna två kommer svensk bowlings främsta demokratiska möte att diskutera utmaningar, och möjligheter för idrotten.
- Det är alltid roligt med årsmöteshelgen. Det och slutspelet för åttamannalag är de två av mina favorithelgen varje år, säger Svenska Bowlingförbundets ordförande Peter Tidbeck.

Innan själva årsmötet börjar på söndag samlas distriktsförbunden för SDF-konferens, och där kommer det diskuteras mycket hur samarbeten mellan distrikten har fungerat sedan den förra konferensen.
- Hur de har gått vidare sedan ordförandekonferensen, hur de har jobbat över distriktsgränserna för att få till mer samarbete. Gruppen SDF Svealand kommer att presentera vad de har gjort. De har tagit ytterligare ett steg och haft en gemensam konferens i slutet på augusti, säger Peter Tidbeck.

Samtidigt kommer det bli diskussioner kring Bowlingens nya IT-system som har sjösatts under sommaren. Där räknar Ordföranden med både positiva och negativa kommentarer.
- Det kommer bli både ris och ros, som det alltid blir, och antagligen diskussioner kring kostnaderna. Jag , och övriga styrelse, menar att det är väl investerade pengar, säger han.

Till söndagens årsmöte har det, efter några års vikande antal, inkommit ett större antal motioner än de senare åren. Framför allt Skånes bowlingförbund har varit aktiva, landets största distrikt har skickat in 6 av de totalt 13 motioner som lämnats in.
- Det visar att det finns ett intresse för att, genom förändringar, få fart på svensk bowling. För hur vi ska öka antalet licenser och inte tappa från det ena till det andra, säger Peter Tidbeck.

Flera av motionerna från Skåne handlar just om förändringar av licenser. Annars behandlar flera av de motioner som kommer tas upp möjligheten att dubblera i damserien, på ett eller annat sätt. Men där har styrelsen varit tydlig i sitt yrkande.
- Det var inte så många som utnyttjade det. Som det står i motiveringen så var det 140 gånger som det utnyttjades totalt och 28 gällde damserien, säger Peter Tidbeck.

I övrigt tror Peter Tidbeck att ekonomiska frågor kan komma att bli ett diskussionsämne på årsmötet. Det har funnits frågor kring budgeten och styrelsen har lagt ett förslag om att höja licensavgiften. Men också att avskaffa administrationsavgifterna för övergångar.
- Det har gett lite pengar, men det har också inneburit en hel del administration, säger ordföranden och fortsätter:
- Man vet ju inte vad delegaterna tänker lyfta för frågor när det gäller sina egna motioner eller styrelsens förslag, säger han.

Någon gång runt lunch på söndagen kommer årsmötet att ha klubbats som avslutat, många bowlare kommer att ha fått priser och bowlingens närmaste framtid i Sverige kommer ha fått en klarare målbild. Ordföranden Peter Tidbeck hoppas att det då har förts bra samtal.
- Att vi tar rätt beslut, och att det blir bra diskussioner kring både styrelsens förslag och de motioner som finns, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info