Hoppa till sidans innehåll

Örgryte tog sina första poäng

2018-10-20 19:22
Förra årets serie-sjuor Örgryte IS tog idag sina första poäng i årets Elitserie när de slog Sundbyberg på bortaplan efter att ha varit starkare i alla fyra serier. - Det här var en jätteviktig vinst, säger Christel Carlsson i ÖIS.
  • Uppdaterad: 2018-10-20 19:22

Inför helgens drabbningar hade varken nykomlingarna Sundbyberg eller Örgryte tagit några poäng i årets Elitserie. När lagen möttes idag i Sundbyberg på Elitserien 44 var det dock gästerna från Göteborg som var bäst till en början, men de kunde inte slappna av eftersom ”Sumpan” hela tiden kämpa sig kvar i matchen.
- Det vänder ju fort i en match och det var en jämn match. På så sätt var det en rolig match, det var kämpande hela tiden, det var aldrig klart i en serie innan slutrutorna, säger Örgrytes Christel Carlsson, som nyligen blev utnämnd till förbundskapten för +50 landslaget inför VM nästa år.

Även om det var tight och jämnt hela tiden så var det ÖIS som var det bättre laget i varje serie. Med 3 – 2, 3 – 2, 4 – 1 och 3 – 2 kunde bortalaget till slut vinna matchen med 13 – 7. En del på grund av att Örgryte har spelat i Världens bästa liga de senaste tre säsongerna när ”Sumpan” har hållit till i Allsvenskan.
- Det kändes som vi var lite starkare hela tiden och det var flera tillfällen där vi var starkare i avslutningarna. Det kanske var lite rutin som avgjorde, säger Christel Carlsson.

Med bara åtta lag i damernas högsta serie den här säsongen betyder varje poäng extra mycket och för Örgryte var den här första segern väldigt mycket värd.
- Det är superviktigt, vi får verkligen kämpa för varje poäng den här säsongen, det kommer bli stenhårt. Det här var en jätteviktig vinst, säger Christel Carlsson.

Eftersom Högdalens bowlinghall är stängd, på grund av en gasläcka, blir det ingen match i morgon för Örgryte mot B-K Eva, som planerat. Istället kör de hem till Göteborg redan idag, en resa som är roligare efter en seger.
- Det går väldigt mycket lättare när vi har vunnit, säger Christel Carlsson.

Mesta mästarinnorna från Helsingborg: Spader Dam utökade idag sin obesegrade svit till fyra matcher när de besegrade BK Cahoot på bortaplan. De serieledande skånskorna behärskade det, normalt sett, svårbemästrade underlaget i Kalmar på bästa sätt när de tidigt tog hand om ledningen.
- Vi försökte spela så lika linjer och möjligt och vara uppmärksamma på förändring, säger Filippa Persson, Spader Dam.

Redan efter tre raka 3 – 2 segrar var matchen avgjord till skånskornas fördel. Efter en avslutande ”fem-nolla” till gästerna slutade matchen 14 – 6 till Spader Dam. Enligt Filippa Persson, som nästa vecka ska försöka försvara sin europacuptitel, var det lagets kommunikation som var avgörande på de utmanande banorna i Kalmar.
- Vi har väldigt bra kommunikation i laget och försöker hjälpas åt att hitta en lösning, säger hon.

Imorgon avslutas omgången med stormatchen BK Högland – Spader Dam i Nässjö. Se alla resultat från Världens bästa liga här: http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx?DivisionId=36&SeasonId=2018&LeagueId=2&LevelId=1

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info