Hoppa till sidans innehåll

Olympia Ladies Open flyttad till påsk

13 MAR 2019 13:00
På grund av att Lucky Larsen Masters flyttades till Helsingborg får en av de få kvarvarande damtävlingarna: Olympia Ladies Open byta datum och kommer nu spelas redan i påsk. - Vi försöker sprida informationen, säger Spader Dams Sandra Andersson.
  • Skapad: 13 MAR 2019 13:00

En av de få rena damtävlingarna som finns kvar, anrika, Olympia Ladies Open, i Helsingborg, byter speldatum. Efter att ha varit en återkommande start på säsongen tvingas nu organisatören Spader Dam flytta tävlingen till påskhelgen, Olympia Bowling är upptaget vid deras vanliga tidpunkt.
- Eftersom Lucky Larsen Masters är förlagt till Helsingborg nu. Den första tanken var att vänta till 2020 men det tror vi skulle bli ett för långt uppehåll så vi kör nu och hoppas att vi får lika många anmälda ändå, säger Peter Gadd, ordförande i Spader Dam.

Med påsken som spelhelg kan Spader Dam och Olympia Ladies Open nu komprimera tävlingstiden och pressa in hela fyra starter söndagen den 21a april. Det hoppas Peter Gadd ska göra att fler lockas till Sundets pärla för att spela bowling.
- Förut har vi fått dra ut på det över nästan två veckor, nu har vi fått det under en kortare period. Så förhoppningsvis är det fler som kan åka ner och bara ha en övernattning, säger han.

Med bara Origo Ladies Tournament och Olympia Ladies Open kvar, efter att EVA-turneringen har fått lägga ner, som stora, rena, damtävlingar behövs de ännu mer. Det tycker Spader Dams landslagsstjärna och styrelsemedlem Sandra Andersson.
- Jag tror att det är viktigt för oss damer att ha dessa tävlingar, framförallt för de som inte spelar på högsta nivå. Att få mäta sig mot andra damer är nog inte lika skrämmande som att behöva mäta sig med herrar, säger hon.

Det som har varit problemet för damtävlingarna är att det är svårt att få det att fungera ekonomiskt. I Helsingborg har de inte några större sponsorer utan går runt i stort sett bara på anmälningsavgifter.
- Runt och runt, vi har ett bra avtal med Olympia Bowling, så de tar en del av ”smällen” så att säga. Det är ett par tusenlappar vi tjänar på tävlingen, men vi tycker att det är viktigt att behålla tävlingen, säger Peter Gadd.

En av anledningarna för att driva tävlingen är att det är viktigt för damerna i den absoluta svenska eliten att spela mot varandra. Inte bara ur konkurrenssynpunkt, utan även för att de ska få spela i mästerskapsliknande situationer och för att förbundskaptenen ska kunna se vilka landslagsaktuella spelare som spelare bäst bland damer.
- Jag tror att det är bra för oss i eliten att spela tävlingar där det bara är tjejer för att banan bryts ner på ett annat sätt och det är ju så vi spelar på mästerskap, bara damer, säger Sandra Andersson.

27-åringen har själv stått på pallen i Olympia Ladies Open flera gånger och skulle verkligen tycka att det var synd om även de sista dam-tävlingarna skulle försvinna.
- Det skulle vara oerhört tråkigt om dessa tävlingarna inte fanns. Jag tror att de ger yngre tjejer en bra möjlighet att utvecklas. Så jag antar att den delen, tråkigt nog, skulle försvinna.

Kanske skulle det påverka de yngre tjejerna mest. När jag var ung var det oerhört lärorikt att få se de bättre spelarna tävla, och jag tror fler känner igen sig i det. Det skulle ju försvinna för våra yngre bowlare att vi inte har en ”samlingsplats” i form av en ren damtävling, säger hon.

Men det är inte bara de yngre, som har extrapriser för juniorer, som EM-medaljören hoppas kommer till Helsingborg i påsk. Under samma helg går en seniortour-tävling i Ängelholm vilket gör att fler äldre damer kan passa på att spela två tävlingar.
- Förhoppningsvis ska det göra det värt det för den äldre gruppen också, säger hon.

Spader Dam försöker nu informera så många som möjligt om att deras tävling: Olympia Ladies Open, är flyttad till påskhelgen. Dessutom vill de att det pratas ute i bowlingsverige.
- Vi har bett alla våra medlemmar att dela vidare om tävlingen. Plus att vi har skickat ut till en hel del klubbar. Sedan hoppas man ju att damerna i sig försöker sprida detta sinsemellan så att vi kan sprida damtävlingarna. Vi har ju bara två kvar nu och det är knapert för bägge, säger Peter Gadd, ordförande i Spader Dam.

Länk till tävlingens sida: http://olympialadies2019.meriq.se/dynamic/results.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info