Hoppa till sidans innehåll

Ny fem-manna-serie föreslagen

2017-02-14 13:00
På helgens ordförandekonferens föreslog Serieutredningen att en ny nationell serie skulle startas. Den skulle spelas som en fem-manna Bakers över 2 serier. - Fasen va roligt, det här vill jag vara med om, är reaktionerna jag får, säger sportchefen.
  • Uppdaterad: 2017-02-14 13:00

Vid årsmötet förra året tillsattes Serieutredningen som skulle se över hela det svenska seriesystemet. Nu i helgen vid ordförandekonferensen lämnade de en första avrapportering och i den föreslog de att Svenska Bowlingförbundet ska starta en ny nationell serie, över två seriers för 5-manna-lag med spelsättet Bakers.
- När vi satt med serieutredningen kom vi fram till att vi behöver erbjuda fler produkter. Insteget från halligan till seriesystemet ska vara enkelt. Som det ser ut nu är det lite för långt steg till 8-manna, säger Svenska Bowlingförbundets Sportchef Michael Granström.

Michael GranströmTanken som de landade i var att starta en Bakers-serie för femmanna-lag utan begränsningar. Det enda kravet är att alla spelar inom laget är med i samma förening.
- Vi behöver inte sätta så mycket begränsningar, killar och tjejer spelar tillsammans, säger Michael Granström och förklarar vidare:
- Vi tänker fem omgångar och slutspel när det är fullt utbyggt. Alla lag spelar sammandrag med mellan sex och nio lag i varje division. Man fyller en hall och spelar klart sin omgång på 6-7 timmar. Förhoppningen är att det ska bli ett skönt event med mycket kul grejer runt omkring också.

Matcherna över två serier kommer att gå snabbt, mellan 23-28 minuter räknar Michael Granström med.
- Det kommer att vara avgöranden överallt, hela tiden, och det kommer att vara fullt med folk i hallen. Även om man inte spelar så många rutor själv så är man med mentalt i alla rutor. Jag tror att fem-manna kommer att bli en succé, jag hoppas verkligen det, säger han.

Grundtanken för den här nya nationella serien är att den ska spelas när den ”vanliga” ligan, åtta-manna, har uppehåll.
- Åtta-manna är fortfarande vår kärnverksamhet, det här ser jag som en produkt till, ett komplement, säger Michael Granström och tillägger att ingenting är ristat i sten:
- Kanske ska vi spela på vardagskvällar, vi ser möjligheterna med det här. Vi vill göra det roligt för bowlarna.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

Kansliet har flyttat till Idrottens Hus. Våra nya kontaktuppgifter!
 

 


Tidigare Swedish Sim

Swedish Sim Tournament i Nyköping 17-19/3

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info