Hoppa till sidans innehåll

Martin Larsen: ”Visst har det funnits tvivel”

25 MAR 2019 15:24
Efter fem år utan en titel på europatouren och en sommar när den 39-årige tidigare världsettan var tvungen att vila, på grund av skada, var Martin Larsen igår tillbaka högst upp på prispallen. - Underbart, säger Team Pergamons landslagsbowlare.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 15:24

I går tog den , tidigare världsettan, Martin Larsen sin första Europatourtitel på fem år när han vann en av Europas absolut största tävlingar i Brunswick Euro Challenge , München. Efter så lång tid var det skönt att ”Lucky Larsen” återigen fick vara högst upp på prispallen.
- Underbart!! Man spelar så många tävlingar och vinner sällan så när det väl händer är det en god blandning mellan glädje och lättnad. Speciellt nu efter skadan och många års saknad efter en vinst i en stortävling, säger Martin Larsen efter segern i Tyskland.

Förra sommaren blev Team Pergamons landslagsspelare tvungen att vila efter en handledsskada som hämmade hans spel. Under den tiden har det funnits tankar om att tiden i världstoppen kanske var förbi.
- Visst har det funnits tvivel, när man inte klarar av vad man klarat förut känner man sig inte alltid så stark, säger 39-åringen.

Marginalerna när man tävlar bland de allra bästa i världen är väldigt små. Då räcker det inte att vara nästan i form, eller ha lite ont i en handled. Då krävs att allting är där det ska vara, inte bara fysiskt.
- Att vara i bra form fysiskt och mentalt. Jag har jobbat på utan att stressa fram något och just nu känns det som jag har gjort någonting rätt, säger Martin Larsen.

Redan 2002 tog Martin Larsen sin första titel på europatouren när han vann Malta Open Championships. Sedan dess har den rutinerade Varberg-sonen blivit årets bowlare fyra gånger, tagit 2 VM-guld och femton medaljer på EM, och ytterligare sju titlar på Europatouren. Den senaste segern kom 2014 i Brunswick Madrid Challenge 2014. Men nu är ”Lucky Larsen” uppe i nio vinster.
- Det var länge sedan jag vann på EBT, jag trodde knappt själv på att det var fem år sedan, skrattar Martin Larsen men tillägger:
- Nu var det i alla fall bara en dag sedan.

Anna Andersson, Spader DamSegern gjorde att Martin Larsen hoppade upp till en fjärde plats i Europatour-rankingen. Leder gör Höganäs BCs islänning Arnar David Jonsson före andraplacerade Adam Andersson från Team Pergamon som är bästa svensk. Vänstersnidaren från Norrbotten har imponerat med flera höga placeringar under början av året, bland annat gårdagens sjätteplats.

Bland damerna är det bara två européer bland de sju bästa, båda svenskar. Spader Dams Anna Andersson ligger på en fjärde plats, bakom en trio damer från Singapores landslag, och klubbkompisen Jenny Wegner återfinns på en sjätte plats. Att de svenska damerna är väldigt duktiga går lätt att se då sju av de tjugo bästa spelar under blågul flagg.

Hela rankingen går att se på Europeiska bowlingförbundets hemsida. Herrar: http://etbf.eu/ebt-2019-standing-men/ damer: http://etbf.eu/ebt-2019-standing-women/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info