Hoppa till sidans innehåll

Martin Larsen vann i München

24 MAR 2019 19:22
Efter ett hektiskt resande mellan USA och Europa var Martin Larsen i München för att spela stortävlingen Brunswick Euro Challenge. Efter en lång finaldag kunde Martin till slut stå som segrare efter att ha besegrat finske Niko Oksanen med 184-160.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 19:22

Det har varit mycket flygande de senaste veckorna för heltids bowlaren Martin Larsen. För två veckor sedan var han hemma och spelade seriematch mot Jösse för sitt Team Pergamon. Dessförinnan hade Martin varit i USA några veckor och spelade PBA-tävlingar. Efter seriematchen bar det av till Detroit och spel i WSOB. Det blev inga finalplatser här så då åkte Martin till München och det ångrar han nog inte.

Under veckans klämde Martin tidigt till med 1399 och såg länge ut att slippa spela första finalspelet på söndagen. Tyvärr blev han i sista kvalstarten nedflyttad till 13:e plats och därmed spel tidigt på söndagsmorgonen. I denna start fanns nio svenskar, Av dessa var Mattias Wetterberg tidigt klar för nästa omgång. Adam Andersson och Martin Larsen låg utanför de 16 bästa, men starka avslutningar gjorde att de båda Pergamon-spelarna fick spela vidare.

I andra finalomgången började Martin i de lägre regionenrna, men avslutningen 236-246-247 och 246 gjorde att Martin gick till matchspelet med de åtta bästa som tvåa efter colombianskan Rocio Restrepo. Även vänsterhänte Adam Andersson spelade starkt och gick till matchspelet som trea. Matiias Wetterberg åkte ur och blev 16:e spelar, även Joline Persson Planefors fick kliva av med en 21:a plats.

I matchspelet över sju serie tog Martin stundtals fram sitts torspel och med det kunde Martin placera sig som etta inför stegfinalen. Till Stegfinalen följde Finländaren Niko Oksanen och Maria Jose Rodriguez. Adam Andersson åkte här ut men fick en fin sjätte plats.

Det blev Niko Oksanen som blev Martins finalmotståndare efter att han besegrat Maria Jose Rodriguez med 224-199. I fianlen var det jämnt till en början då båda tidigt hade en tomruta. Men martin fick ett övertag när han slog en dubbel samtidigt som Niko Oksanen hade en tomruta till. Trots att Martin inte hade några mer strike så kunde han gå undan till seger 184-160.

Martin Larsen jublade stort efter München-segern, kanske för att det gått lite tugnt ett tag och att det nu kanske har lossnat. Martin fortsätter nu tillbaka till USA där det väntas spel i USBC Masters som spelas i Las Vegas med början på onsdag. I den tävlingen finns några svenskar med som vi kan hålla tummarna för.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info