Hoppa till sidans innehåll

Martin Larsen åter på banan

12 OKT 2019 16:49
Martin Larsen är tillbaka på tävlingsbanan igen, efter den vådliga olyckan i USA. I Norwegian Open slog han fina 1447 och ligger när detta skrivs trea i kvalet.
  • Skapad: 12 OKT 2019 16:49

För åtta veckor sedan råkade Martin ut för en svår olycka, men är nu tillbaka på tävlingsbanan igen.
- Jag har spelat i tremanna DM och gjorde inhopp i elitmatchen mot Glam, men Norwegian Open är nog min riktiga comeback, säger Martin Larsen.
Hur känns det, frågar vi på swebowl dagen efter comebacken i Norwegian Open?
- Det känns lite i kroppen efter att ha spelat tolv serier (Martin spelade två starter) men jag är mycket nöjd med hur det gick, säger Martin Larsen.

Vad tränade du med under konvalescenten?
- Under den första tiden så var det mest promenader, men när jag efter en månad blev av med mitt gips så blev det mer på gymmet och sedan på bowlingbanan, säger Martin Larsen.
Ditt mål har ju varit att komma tillbaka till US-Open som spelas i slutet av oktober?
- Förr hade ju alltid målet att vara med i toppen, nu är US-Open en väg tillbaka, säger Martin.

Då Martin nu har en ganska säker plats, i topp åtta, så kommer han att gå in i finalsteg fyra där det återstår 16 spelare. Det betyder också att det som mest kan bli två omgångar om vardera tre serier.
- Normalt så vill jag ha långa spelpass, men som det är nu så tror jag att detta är bra, avslutar Martin Larsen.

När en start i kvalet återstår så ser det ut som om kanske hälften av spelarna som är kvalificerade till söndagens finalsteg samt de som kommer att spela en semifinal sent på lördagskvällen är från Sverige. Bäste svensk är 18 årige tvåhandsspelaren Niklas Rothman från Kulladal. Denne talang slog i kvalet fina 1466 och är 19 poäng efter ledande Niko Oksanen Finland. Övriga svenskar som just nu ligger topp åtta är Kim Bolleby på sjätte plats och Filip Wilhelmsson på sjunde.

Norwegian Open är den näst sista tävlingen i årets Europa Tour. På herrsidan är det en kamp mellan Islands Arnar Jonsson, som spelar för Höganäs, och Pergamons Adam Andersson.  Just nu är båda med i söndagens finalspel. Arnar Jonsson har 28 poängs försprång till Adam Andersson. Sista tävlingen i Europa Touren spelas i Ålborg 3-10 november.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info