Hoppa till sidans innehåll

Markus Lenefjäll oväntad SM-vinnare

02 JUL 2019 12:18
Innan SM-finalen som visades i direktsändning i SVT, var Kaskads Markus Lenefjäll ganska okänd för många i bowling-sverige. Men nu är 19 åringen svensk mästare efter finalseger mot Team Pergamons Benjamin Jonsson.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 12:18

Innan det slutliga finalen så spelades det en semifinal mellan Clans Pontus Andersson och Benjamin Jonsson. Även den här matchen började inte med något direkt strålande spel, men det skulle bli dramatiskt. Benjamin behövde två strike och sedan nio käglor för att säkra segern. Så blev det men inte utan lite tur då den sista käglan vaggade och ramlade till slut. Benjamin vann med 202-201.
- Jag spelade för däligt i mitten av serien, erkänner Pontus Andersson i TV-sändningen. Pontus åker nu närmast till Madrid för final i 2018 års Europa Tour.

Om Benjamin hade lite tur när han avancerade till final, så gick nu turen över till Kaskads Markus Lenefjäll som började med två strikar, som båda ramlade mycket sent.
- Där hade jag lite flyt, säger Markus i en TV-intervju.
Markus Lenfjäll tog snabbt kommndot i matchen med bra spel samtidigt som Benjamin hade tre tomrutor på de fem första spelrutorna. Markus kunde vinna sitt SM-guld med siffrorna 221-181.

Det var verkligen en glad och lycklig vinnare som ställde upp för TV-intervju.
- Jag är stolt över vad jag nu har gjort, säger Markus Lenefjäll som därmed också blev den yngste SM-vinnaren genom tiderna, då han fyllde 19 år under våren.
- Jag hade lite sämre spärrslag, samtidigt som jag hade problem med ansatsen, säger silvermedaljören Benjamin Jonsson.

I Sverige kommer det numera fram fantastiskt många unga spelare och de flesta spelar med två händer. Markus Lenefjäll började bowla med en hand men gick över till tvåhands  för ett drygt års sedan.
- Vi var några som lattjade med två händer i bowlinghallen och det var några äldre som tyckte att det gick bra för mig och ville att jag skulle pröva, säger Markus Lenfjäll som nu har ett SM-guld.

Landslaget är hans nästa mål, 19-åringen är uttagen i bruttotruppen inför VM för U21, och där hoppas Markus få en chans. Lenfjäll som spelat i Örnen tidigare blev i måndags spelklar för konkurrenten i Norrköping Kaskad och skall nu spela i elitserien. Strålande att ta SM-guld direkt.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info