Hoppa till sidans innehåll

Många svenskar på Malta

2018-10-08 12:43
På Malta spelas en populär tävling på den europeiska seniortouren. Årets upplaga lockade 22 svenska spelare varav Anders Wåhlstedt från BK Nobel blev bäst när han åkte ur i semifinal.
  • Uppdaterad: 2018-10-08 12:43

Ett trettiotal svenskar åkte under förra veckan på medelhavsön för Malta Senior Open, många av dem för att spela men flertalet åkte för att stötta och delta i den sociala samvaron som utgör en stor del av upplevelsen på den europeiska seniortouren.

Tio av de svenska spelarna tog sig vidare från kvalspelets 12 serier, tre av dem, Anders Holm, Stefan Ohlsson och Bengt Ahlstrand via turbo eller desperado. Bäst av svenskarna i kvalet var Allan Sennevall, som fick smeknamnet ”The Swedish Cyborg” av kommentatorerna på plats, med 2912. Kvalvinnare blev amerikanen Ed Roberts före Maltas egen storstjärna Sue Abela som vann europacupen 1999.

De flesta av svenskarna åkte dock ut i finalsteg ett, bland annat: Kent Sjöö och Johan Åberg. Lars Bergmann, Djurgårdens IF och Anders Wåhlstedt, BK Nobel, som slog en 300-ing i kvalet, toppades sedan finalsteg 2 där Björn Lilja, Djurgårdens IF och Klas Thunberg, BK Nobel, åkte ur tävlingen.

I kvartsfinalerna sedan försvann Lars Bergmann och Allan Svennevall. Den sistnämnde var direktkvalificerad till kvartsfinalerna men blev utslagen där av den tidigare vinnaren av tävlingen Anders Wåhlstedt som var den enda svensk in i semifinalerna. Där förlorade dock värmlänningen mot den slutliga vinnaren, tysken Herman Wimmer som i finalen slog britten Steve Jeeves.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info