Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat De 24 svenska juniorerna som deltog i Irish Junior Open

Många svenska juniorer på Irland

2017-11-10 13:00
När Junior Irish Open avgjordes i helgen var det 24 svenskar på plats. Bara värdnationen Irland hade fler deltagare i juniortävlingen i Dublin. - Det blir nästan som att vara i Sverige, skrattar Ellen Ekholm.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 13:00

Under de senaste åren har fler och fler distrikt i bowlingsverige börjat skicka sina juniorer till den gröna ön: Irland och deras Irish Youth Open som spelades i Dublin förra helgen för att få internationell rutin. När fyra distrikt i år skickade totalt 24 spelare var det bara hemmanationen Irland som hade fler deltagare.
- Det var ganska mycket svenskar där, det blir nästa som att vara i Sverige, skrattar Ellen Ekholm.

Totalt spelade 121 ungdomar under 24 år från åtta nationen tävlingen som spelas i 6 olika klasser beroende på ålder. En av de som var där och spelade var Team X-Caliburs bronsmedaljör på J-EM: Ellen Ekholm.
- Jag tycker att det är jättekul. Det är speciellt att spela utomlands. Det blir mer spännande och man blir mer nervös, säger hon om resan till Irland som hon gjorde med Göteborgs bowlingförbund.

Svenskarna som var där kom från Göteborgs-, Hallands-, Skånes- och Småland/Blekinges-bowlingförbund. Ellen Ekholm tror att alla de som åkte dit lärde sig mycket.
- Jag tror att det är jättenyttigt. Man får så mycket erfarenheter av att spela i ett annat land, säger hon.

En hel del av de svenska juniorerna som var på Irland och spelade bra och skaffade sig extra erfarenhet av internationellt finalspel.
- Det gick bra för ganska många svenskar, säger Ellen Ekholm.

I klassen för flickor under 16 vann Sunny Östling från BK Hallandia, i flickor under 19 kom Team X-Calburs norska Juniorlandslagsspelare Sofia Hultstedt tvåa och i pojkar under 16 blev Daniel Johansson, Team Clan tvåa och klubbkompisen Gustav Nylander trea. Efteråt samlades alla svenskar för en bit mat.
- Det var en gemensam middag efteråt som var trevlig, säger Ellen Ekholm.

Hem åkte tjugofyra juniorer som har skaffat sig internationell rutin inför framtiden. Några gick det bra för, men alla har lärt sig någonting om hur det fungerar när man spelar tävling utomlands.
- Det är alltid bra att tävla utanför Sverige. Även om det inte är en jättestor tävling så är det alltid bara att spela utomlands. Att se att det är andra som spelar också, att se en annan hall där det inte bara är svenskar, säger Ellen Ekholm. 

Se alla resultat här: http://www.tenpinbowling.ie/jio2017.html

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info