Hoppa till sidans innehåll

”Malta hade varit roligt”

08 NOV 2019 13:00
I år var 29 svenskar nere på Malta och spelade Malta Senior Open. Sollentuna-bowlarna Stefan Ohlsson och Anders Holm var där för tredje gången. - Det är höjdpunkten, bowlingmässigt, varje år, säger Stefan Ohlsson.
  • Skapad: 08 NOV 2019 13:00

När Stefan Ohlsson i Sollentuna BwK fyllde 50 kom klubbkamraten Anders Holm med ett förslag. ”Ska vi inte åka iväg och lira någon tävling? Malta hade varit roligt”. 2017 var första året de åkte ner till medelhavsön för att spela Malta Senior Open. ”Holmen” slutade 6a och Kent Sjöö från BK 62 i Kalmar vann det året. När de båda stockholmarna kom hem var de frälsta, sedan dess har de åkt tillbaka varje år.
- Det här är bland det roligaste vi har gjort. Dels så är det i oktober, det är inte så kul väder här hemma, vi kommer ner så är det 27 grader och sol. Dels är det mycket trevliga spelare från andra länder, berättar Stefan Ohlsson.

Tävlingen har växt från ett 70-tal deltagare 2017 till strax över 100 i årets upplaga som avgjordes för ett par veckor sedan. Antalet svenskar har också växt, från ett tiotal 2015 när Anders Wåhlstedt vann till 29 i år.
- Det har gett lite ringar på vattnet. Nu var det ju några spelare från Göteborg som kom ner i år, bland annat Olle Svensson i Joker, han hade varit i Las Vegas tre gånger och tyckte att det här var nästan bättre. Han snackade om att det blir ett gäng från Göteborg som åker ner nästa år, säger Stefan Ohlsson.

Även Stefan Ohlsson och Anders Holm från Sollentunahallen säger att de också kan få med sig några fler spelare till nästa säsong.
- Det är en riktigt kul grej vi har gjort. Vi är flera stycken som kommer åka nästa år. Det är inte helt klart ännu men det kommer nog att ligga i samma tidsperiod då också, säger Stefan Ohlsson.

Själva bowlingen gick inte så bra för dem det här året. Stefan Ohlsson slutade 46a, och Anders Holm 22a. Men det är inte därför de är där.
- Det är semester, med bowling. Man vill ju alltid komma högt och vinna prispengar. Det är hyggliga 10 500 euro totalt i prispengar. Men det är semester med bowling, och det är just det här att man träffar spelare från andra länder, säger Stefan Ohlsson.

Det är tufft att vara med i toppen och slåss om de där pengarna. Formatet säger att varje spelare måste spela två 6 serierspass, sedan får du byta ut ditt sämsta pass vid ”re-entries”. Italienaren Dario Ancarani var sista man till final i år, på 2749, 350 över pari på 12 serier. En poäng före SBHFs Generalsekreterare Johan Rundgren.
- Den oljeprofilen de lägger där är ”supertuba”. Vi får problem eftersom vi använder mer fingrar och har starkare klot så vi får en överreaktion, säger Stefan Ohlsson.

Alla spelare får även ålders-hcp, ett poäng för varje år över 50 de är, dessutom får damer 10 hcp till. Årets vinnare blev Steven Jeeves som slog 300 första serien av finalen mot Israelen Abed Ellatif Mahamid. Nu är det bara ett år kvar till nästa gång, då åker Anders Holm och Stefan Ohlsson tillbaka. Förhoppningsvis får de med sig ännu fler svenskar.
- Det är höjdpunkten, bowlingmässigt, på hela året. Det är jäkligt roligt, säger Stefan Ohlsson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info