Hoppa till sidans innehåll

Ludvika BK och BK Glam fullpoängare i Mellanallsvenskan

09 MAR 2019 22:38
Ludvika BK och BK Glam blev de stora vinnarna med två segrar var i Mellanallsvenskans minisammandrag på lördagen. Särskilt Ludvikas dubbel var viktig för laget i sin jakt på en kvalplats till Elitserien.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 22:38

I Sandvikens bowlinghall var lördagens stora vinnare Ludvika BK. Dalalaget vann båda sina matcher och klev upp på en andra plats i Grupp B. Först besegrades BK Taifun med klara 14-6 efter stabilt spel från första till sista spelrutan. I mötet hade segrarna även ett bordspar med full pott i banpoäng och med Magnus Lindqvist som sprängde 1000-valen med 1004. Magnus hade fint understöd i strajkfesten av Tommy Gustavsson med 931.

Urstark avslutning bäddade för dubbelseger

Sedan stod ledarna i grupp A, BK Tegner, för motståndet i en match som skulle bli rejält svängig och högdramatisk in i det sista. Lagen inledde med att vinna var sin serie med 4-1 vilket gav ovissa 5-5 efter halva matchen. I den tredje serien vann Tegner med 3-2 och var steget före, men i slutrundan visade Ludvikalaget styrka och kunde vända till seger trots bara spel av Tegner.

Ludvika dammade till med hela 1816 mot Tegners 1777 vilket gav 4-1 i serien och segern med totalt 11-9. Ludvika vann även totalslagningen med knappa 6981 mot 6967 vilket visade hur jämn och välspelad detta möte var.

Tomas Norgren var bäst hos segrarna med 976, men de riktiga topparna återfanns i Tegner där Nicklas Eriksson tryckte dit en 300-serie i den första serien och med Daniel Nordström Green som strajkade ihop hela 1013.

Taifun tog sista chansen i Sandviken

För hemmalaget och jumbolaget Sandvikens AIK blev det dock en dyster dag med förluster mot både BK Tegner och BK Taifun. Ett BK Taifun som tack vare segern tog sista chansen haka på möjligheten att lämna nedflyttningsplatsen i grupp A. Taifun vann med klara 16-4 mot ett blekt hemmalag och hade ett bordspar med alla vunna bordspoäng i Robert Källberg, 898, samt Jonas Dahlin, 883. Matchbäst individuellt var dock klubbkompisen Katarina Dahlin med 921.

Tegner vann i sin tur med 13-7 mot Sandviken som dock hade ledningen efter två serier med 6-4. Därefter var det Tegner för nästan hela slanten och som återigen hade Daniel Nordström Green i topp, denna gång med 923. Daniel blev dock distanserad ganska rejält av hemmalagets Mikael Wahlbäcks utmärkta 995.

BK Glam glänste i hemmahallen

I minisammandraget i Örebro visade dock hemmalaget och topplaget BK Glam upp sig från sin bästa sida. Glam vann båda sina matcher mot Matteus-Pojkarna och AIK. Mötet med MP slutade 14-6 efter att örebrolaget var starkast i samtliga fyra serier och med Patrik Post som klart matchbäst individuellt med 959.

Mot AIK växlade Glam upp ytterligare ett steg och övertygade rejält på banor som blev allt mindre poängvänliga. Glam vann med förkrossande 16-4 trots nästan 300 lägre totalslagning än i matchen mot MP. Glams två bästa individuellt, Andreas Gardell 919, och Niklas Odbert, 899, spelade ihop och tog också hem alla fyra bordspoäng.

Viktig seger för Matteus-Pojkarna

Matteus-Pojkarna fick dock med sig en mycket viktig tvåpoängare då laget senare besegrade BK Nobel med 12-8 i en match där stockholmslaget vände underläge 4-6 efter halva matchen till seger.

MP hade matchens lirare i Victor Forss med 922 och även bordsparet Dan Ulfsson, 877, i par med Johan Bergman, 800, med fyra vunna bordspoäng.

Även AIK besegrade BK Nobel i en match som slutade med klara sifforna 14-6, vilket inte riktigt speglade totalslagningarna som var betydligt jämnare, 6831 mot 6779. AIK:s Oskar Almroth, 942, i par med Lukas Sevelin, vann alla fyra bordspoängen och matchbäst var lagkamraten Jeroen van Geel med utmärkta 982.

Brio och Stureby F1 tog tre viktiga poäng var i Högdalen

I lördagens tredje minisammandrag i Högdalens Bowlingpalatz blev BK Brio det lag som kammade hem flest poäng ihop med Stureby IF F1. Brio fick med sig tre viktiga poäng i sin streckkamp i grupp A efter att ha spelat 10-10 mot Stureby BK F1 och sedan vunnit klart med hela 17-3 mot Djurgårdens IF.

Poängen mot Stureby grejades i slutrutan i en avslutningserie som laget vann med 3-2. I mötet med DIF var det aldrig något snack var segern skulle gå.

Magnus Lundqvist toppade individuellt i Brio i nyköpinglagets båda matcher. Magnus inledde med hela 989 i mötet med Stureby och gjorde sedan 896 mot Djurgården där han även vann alla fyra bordspoängen i par med JonIngi Ragnarsson, 831.

Var sin seger för Sturebys och Kaskads farmarlag

Sturebys farmarlag fick senare även inkassera en tvåpoängare då laget besegrade BK Kaskads farmarlag med klara 15-5. Sturebys Erik Andersin matchbäst individuellt med 940 och han var även fullpoängare i inspelade bordspoäng i par med Rickard Johansson, 874.

Kaskads farmarlag tog revansch direkt på Djurgårdens bekostnad och vann mot DIF med hela 15-4.

Kaskads bäste i segermatchen var Björn Bergvall, 930. Men det var bara lagkamraten Kevin Alderin, 856, som var ensam i matchen om att vinna alla fyra borden.

På söndagen avslutas omgången med ett minisammandrag i Sundbybergs bowlinghall där Sundbybergs IK, Vimmerby BK, Västerås BK och BK Örnen gör upp om viktiga poäng i slutspurten.

Skribent: Jonas Brändström
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info