Lucky Larsen lockar stjärnor - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Lucky Larsen lockar stjärnor

2018-08-06 13:00
När världstourtävlingen tävlingen Lucky Larsen Masters startar om ca tre veckor kommer bowlingens stjärnor att samlas i Malmö Därför gäller det att skaffa biljetter tidigt. - Vi ska försöka ha lite mer folk i hallen, säger Martin "Lucky" Larsen.
  • Uppdaterad: 2018-08-06 13:00

Om ungefär tre veckor startar årets upplaga av Världstourtävlingen Lucky Larsen Masters där många av världens bästa bowlingspelare kommer till Malmö för att tävla om en prissumma på över en miljon svenska kronor. Under förra årets tävling uppstod det vissa problem kring publik-biljetterna.
- I fjol hade vi det första biljettkaoset i svensk bowling någonsin. I år har vi tänkt till lite mer än vad vi hade gjort i fjol, säger Hampus Torstensson, en av arrangörerna av tävlingen.

Hampus ThorstenssonTill årets tävling kommer det gå att köpa en, så kallad, Kvalbiljett för 200 kr, där du kommer in och kan se alla kvalstarter, istället för att betala 20 kr per dag, som det kostar 25 augusti till 5 september, eller 50 kr per dag, som det kostar under kvalets tre sista dagar.  
- Spelar man en start kommer man givetvis in gratis, säger Hampus Torstensson.

Inträde till finaldagen kostar 100 kr per person och ingår inte i kvalpasset. Det är för att man verkligen vill fylla Baltiska bowlinghallen med publik när världsbowlarna kommer och spelar om en titel på Världsbowlingtouren, PBA och Europatouren.
- Om man tar sig till final och har en finalbiljett betalar vi givetvis tillbaka biljettpriset. Dessutom har vi några efterköpsbiljetter som jag tror är begränsat till ungefär 50 stycken. Men med tanke på det trycket vi hade ifjol så bör man inte lita på dem, säger Hampus Torstensson.  

De, maximala, 350 personerna per dag, som kommer till tävlingen som publik kommer i år att få se ettVärldsettan Jason Belmonte ännu bättre startfält än förra året. Förutom den regerande mästare, den australiensiske världsettan Jason Belmonte, så kommer det fler stjärnor från andra sidan atlanten eftersom Lucky Larsen Masters i år har hittat ett datum som inte krockar med någonting.
- Till exempel kommer Sean Rash, han var inte med förra året; Bill O’Neill, Andrew Anderson, han är en av de som verkligen varit het på slutet; Kyle Troup, Anthony Simonsen, Tom Dougherty, Liz Johnson, Francois Lavoie, större delen av Singapores damlandslag och EJ Tackett. Det är ganska så många och det fortsätter att trilla in namn. Det kommer fortfarande folk och frågar om man kan få till starter och sådant där, säger Martin ”Lucky” Larsen, svensk världsfemma och en av tävlingens organisatörer.

Men det är inte bara publik som Sveriges första världstourtävling hoppas kunna locka mer än bara publik. Förra året gav sig 450 bowlare på det fantastiskt utmanande underlaget som låg på Baltiskan och förhoppningen är att minst lika många ska spela årets tävling.
- Vi hoppas få massan att spela. Vi har tryckt ner startavgiften så mycket vi kan i början på tävlingen och vi har fler platser till final. Vi hoppas att det lockar de lokala bowlarna, de från södra Sverige och Danmark. Det finns ingen tävling i Europa som har så låga startavgifter gentemot de prissummor vi spelar om, säger Martin Larsen.

Angående underlaget är inte oljeprofilen färdig ännu men Martin Larsen har skickat sina tankar och idéer till Kegel i USA som kommer vara ansvarig för underlaget.
- Jag är inte jättesugen på att lägga samma sak igen, men det kan bli något liknande. Det kommer att vara någonting hyfsat utmanande i år också, säger Martin Larsen som också vill locka bowlare att spela golf:
- Det blir golf på onsdagen (5e september). En ”Scramble” i 3- eller 4-mannalag där vi lottar ihop lagen så det inte blir alltför stor skillnad. Där kan man ha lite skoj och komma ur hallen en stund. Det var väldigt uppskattat förra året, då hade vi en himla tur med vädret också, säger Martin Larsen.

Information om biljetter finns här: https://www.facebook.com/LuckyLarsenMasters/posts/1048409595309582

Och tävlingens hemsida finns här:
http://luckylarsenmasters.com/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info