Hoppa till sidans innehåll

”Lucky” Larsen: ”Det bästa vi sett i Europa”

2018-09-08 17:47
Kvaliteten på startfältet i Lucky Larsen Masters som just nu spelas i Malmö är av världsklass. Mattias Wetterberg är en av de duktiga bowlare som kvalificerat sig bland alla stjärnor. - Det är de här tävlingarna man vill spela bra i, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-09-08 17:47

Jason Belmonte, Jesper Svensson, Liz Johnson, Anthony Simonsen, Danielle McEwan, Sean Rash, Li Jane Sin, Bill O’Neill, listan på de världsstjärnor som just nu spelar Lucky Larsen Masters på Baltiska Bowlinghallen i Malmö kan göras lång. Det är en imponerande samling bowlare som uppträder på banorna under kvalspelets sista dagar.
- Jag skulle nog vilja sticka ut hakan och säga att det är det bästa vi har sett i Europa, säger tävlingens förgrundsfigur Martin ”Lucky” Larsen själv.

Martin LarsenMen i den här tävlingen, med den svåra oljeprofil som ligger på banorna och det otroligt tuffa motstånd som spelar, är det inte alla stora stjärnor som tar sig vidare till söndagens finalspel.
- När man tittar på en sådan som Andrew Anderson, som på PBA är en av årets stora kandidater till ”Player of the year”, och att han har problem med att ta sig till final visar på hur tufft det är ute på banorna, säger Martin Larsen som kvalade in till finalen redan i tävlingens första start.

En annan som idag lyckades säkra en finalplats är Team Pergamons Mattias Wetterberg som storspelade i lördagens lunchstart där han 1401 just nu är sjunde bästa resultat.
- Jag har spelat två starter tidigare där jag gjorde 1280. Idag hade jag egentligen samma plan: spela rakt någon serie och sedan flytta vänster. Jag spelade lite tightare idag och hade bra banpar. Nu är jag glad, nu känns det bra. Jag har känt att jag har det i kroppen, säger 29-åringen.

Uddevalla-sonen tycker att det är roligt att så många utländska spelare har tagit sig till Sverige. Det gör att landslagsspelaren kan mäta sina krafter med de allra bästa i världen.
- Det är de här tävlingarna man vill spela bra i. Spelar man bra mot de bästa och gör bra ifrån sig så visar man vilken nivå man håller. Jag hoppas kunna åka över till USA och spela mer framöver, men så länge får man ju passa på när de kommer över hit, säger Mattias Wetterberg.

På måndag klockan 12 tas laget ut till vintern herr-VM i Hong Kong. Mattias Wetterberg var med på senaste VM och hoppas få möta de bästa även iklädd den blågula dressen i månadsskiftet november / december.
- Det är klart att man tänker på det. Min förhoppning är att vara med, att man spelar bra här gör väl inte att ens chanser är sämre, säger han och fortsätter:
- Jag hoppas att jag kommer med. Jag har varit på båda sidor, både kommit med och inte kommit med, och jag hoppas verkligen att jag kommer med den här gången, säger Mattias Wetterberg.

Chanserna för Pergamon-spelaren skulle sannolikt öka om han tog och vann Lucky Larsen Masters imorgon. Men då kommer han behöva slå hela den rad av världsstjärnor som kämpar om en miljon i prispengar och en specialdesignad trofé från Kosta Boda. För att slå dem behöver man spela bra.
- Banorna är tuffa men ändå är det några som får det att se lätt ut. Det är så många bra spelare här att den som vinner imorgon gör det välförtjänt, säger Martin Larsen som dock tror att det blir svårt att slå den regerande mästaren Jason Belmonte:
- Han vann förra året och leder kvalet i år. Det är svårt att inte säga Jason. Jag håller honom som bäst i världen, säger Martin Larsen.

Att världsstjärnor som Jason Belmonte, Danielle McEwan, Liz Johnson och EJ Tackett kommer till Sverige för att spela hoppas den tidigare världsettan kunna inspirera den yngre generationen att vilja bli lika bra.
- Jag hoppas att det betyder jättemycket för bowlingsverige. Att det ger en kick för både unga och gamla, men framförallt unga. Att de får se, och vill bli lika bra som, sina idoler. Att de kan få lite autografer och foton på spelare som de annars bara kan se på Youtube. Vi är en liten sport men det finns både fans och idoler, säger Martin ”Lucky” Larsen.

Se alla resultat och följ spelet på: http://luckylarsenmasters.com/

Se en video på många av de kvinnliga stjärnbowlarna som just nu är i Malmö: 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-10/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info