Hoppa till sidans innehåll

Lucky Larsen: 7 kvalstarter kvar

2018-09-07 12:41
Kvalgränsen på Lucky Larsen Masters ser ut att landa runt 1315 och många världsstjärnor som just nu ligger på finalplats, men några ligger utanför. - Jag räknar med att resultaten idag och imorgon kommer att bli lite högre, säger Jason Belmonte.
  • Uppdaterad: 2018-09-07 12:41

Under förra årets upplaga av världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters pratades det mycket om hur svåra banorna var. Oljeprofilen i kombination med banorna i Baltiska bowlinghallen skapade en utmaning som många hade problem med. Den som lyckades bäst då var den australiensiske världsettan Jason Belmonte, i år är han tillbaka för att försvara sin titel, men det är ingenting han tänker på.
- Nej, jag tänker inte på vad som hände förra året i termer som: jag vann här förra året så det blir lätt att vinna i år igen. Jag tänker alltid på vilka ställen som jag lyckas bra på och det här stället tog väl hand om mig förra året och förhoppningsvis tar det hand om mig en gång till, säger 35-åringen som samtidigt tycker att banorna fortfarande är svåra:
- Förra året var de väldigt, väldigt svåra. I år är de lite lättare men fortfarande väldigt svåra. Vi ser dock att spelarna tar tid att lära sig dem och jag räknar med att resultaten idag och imorgon kommer att bli lite högre än tidigare, säger han.

Den tvåhandsfattade världsmästaren tror att den som kommer vinna årets upplaga av tävlingen är den som lyckas avsluta sina serier bäst.
- Skillnaden mellan banorna är lite klurig. Jag tror att de som spelar bäst är de som, om de stöter på problem i serierna, lyckas rädda serier. Men samtidigt om de börjar bra så de som lyckas avsluta serierna bra, säger Jason Belmonte som just nu ligger på en 12e plats med 1352.

Den amerikanske världsfemman Anthony Simonsen, som, så här långt, har samma kvalresultat som Jason Belmonte, tror att de spelarna som kan göra en del olika saker och hittar en lösning på de tuffa banorna kommer att lyckas bäst.
- Det är inte en lätt bowlinghall till att börja med. Du måste kunna spela rakt, antagligen med uretan men också skruva den från vänsterrännan. Eftersom mittendelen av banan är platt så gäller det att hitta häng. Den som hittar det, med ett klot eller någonting, kommer att göra det bra. Förhoppningsvis är det jag, säger 21-åringen.

En annan som tror att det är viktigt att kunna göra olika saker med bowlingklotet för att hitta en lösning på de svåra banorna under världstourtävlingen är den svenske landslagsstjärnan Pontus Andersson.
- Den som lyckat hantera taktik, bollval, släpp och hastighet kommer att göra bra ifrån sig. Det finns ändå några ribbor i sidled att spela på om man gör de sakerna rätt. Gör man inte de sakerna rätt är det väldigt svårt att få bollen till samma ställe varje gång, säger Team Clan-spelaren och tror att kvalgränsen kommer landa någonstans runt 1314, en bra bit under de 1347 han själv har presterat.

Liz Johnson, världens kanske bästa dambowlare genom tiderna, ligger precis utanför kvalgränsen just nu med sina 1300 och hoppas kunna ha lite bättre flyt med käglorna framöver. I gårdagens pass ställde hon 7 - 10 på fickträff tre gånger i rad på vänsterbanan.
- Jag spelade riktigt bra igår men hade lite otur ett par gånger. Det var någonstans mellan 60 och 80 pinnar som försvann där. Jag behöver bara slå lite bättre slag och hålla mig ifrån problem. Jag behöver några pinnar till, ungefär 1315 – 1320 någonstans, säger hon.

Se alla resultat: http://luckylarsenmasters.com/

Se några av världsstjärnorna på Svenska Bowlingförbundets Youtube-kanal: 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-10/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info