Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM för döva

2017-11-07 15:00
När Lag-SM och mixed-SM för döva avgjordes i helgen på RC Bowl i Jönköping försvarade IK Hephata sitt lagguld och Ann-Charlotte Dahlberg och Fredric Flink sitt guld i mixed. - Det är alltid tuffare än att vinna första gången, säger Fredric Flink.
  • Uppdaterad: 2017-11-07 15:00

RC Bowl i Jönköping stod som arena den här helgen när Svenska Dövidrottsförbundet avgjorde sitt Svenska mästerskap för lag och mixade par. På lördagen avgjordes lagtävlingen i spelformen 3-manna bakers där alla mötte alla i kvalspelet. Då var det Jönköping DIK med landslagsspelarna Ulf Andersson; Owe Persson och Fredric Flink som var klart bäst.
- Vi spelade stabilt, det var väldigt kluriga banor under hela dagen men vi vann alla matcher förutom en, säger Fredric Flink.

IK Hephata 2: Anders Nordell, Szczepan Drapsa och Ulf Nilsson Jörlemyr. Foto: Anders Fagerberg Fjolårssegrarna IK Hephata från Stockholm kom tvåa i kvalet och mötte kvaltreorna Jönköping DIK 2 i semifinalen om en SM-finalplats mot kvalvinnarna. De regerande mästarna visade ingen mästarklass från start när de lämnade tre tomma rutor innan de vaknade, vände och vann semifinalen 199 mot 158.
- Sen som sagt är det final och tre slag, det går så väldigt fort i Bakers. De spelade väldigt bra och vi kom inte riktigt upp i samma nivå som tidigare, säger Fredric Flink i Jönköping DIK 1.

Hephata tog en tidig ledning i finalen mot Jönköping som de sedan aldrig släppte. Till slut vann de rutinerade stockholmarna: Anders Nordell, Szczepan Drapsa och Ulf Nilsson Jörlemyr med 203 mot 175.
- Anders Nordell är ett fenomen, han är med i det hörande veteranlandslaget också, säger Fredric Flink.

Bland damerna var de regerande mästarinnorna IK Scania 1 storfavoriter efter seger i kvalet. I finalenIK Scania 2: Anneli Örlegård och Inga Persson. Foto: Anders Fagerberg fick de möta sina klubbkamrater Anneli Örlegård och Inga Persson efter att de avfärdat IK Hephata i semifinalen med 169 mot 141. Derbyfinalen mellan de två Scanialagen slutade med att storfavoriterna fick ge sig och vild glädje utbröt när Scania 2 tog hem SM-guldet.
- Där fick man se riktigt glädje, de har aldrig vunnit något SM tidigare så det var jättestort för dem, säger Fredric Flink.

På söndagen spelades sedan Mixed-SM för döva och favoriter där var de regerande mästarna: Ann-Charlott Dahlberg och Fredric Flink från Jönköpings DIK som dock inte infriade förväntningarna i kvalet.
- Kvalet var knackigt som fasen, men vi lyckades komma med till finalspelet på tredje och sista plats. Vi hade ingen bra känsla när vi klev in i stegfinalen, säger Fredric Flink.

Trots den dåliga känslan lyckades de vinna semifinalen mot Scania-paret: Lillian Califf-Nilsson och Bo Tufvesson med 191 mot 173. Finalmotståndare för de regerande mästarna blev sedan kvalvinnarna Irene Ryden, IK Hephata och Pierre Hjalmarsson från Jönköpings DIK.
- Jag förväntade mig en blodig fight, men de vek ner sig och vi spelade bra, säger Fredric Flink.

Finalen slutade med överlägsen seger: 202 mot 142 för de regerande mästarna Ann-Charlotte Dahlberg och Fredric Flink, Jönköpings DIK.
- Det är alltid häftigt att vinna som storfavorit och regerande mästare. Alla försöker småpsyka en innan och säger att det är vi som ska vinna det här. Men det är riktigt häftigt att försvara ett guld, det är alltid tuffare än att vinna första gången, säger Fredric Flink. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info