Hoppa till sidans innehåll

Kvalprofilen är släppt

2018-04-16 12:27
Oljeprofilen som ska användas i kvalmatcherna till herrarnas, damernas Elitserie och herrarnas Allsvenskan är släppt. Det blir en 41 fot lång profil med 27,8 ml olja. - Många kommer tycka att den är jättesnabb i första serien, säger Joackim Biehl.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 12:27

Klockan 12 på måndagen släppte Svenska Bowlingförbundets tekniska kommitté den oljeprofil som ska läggas i kvalmatcherna till både herrarnas och damernas Elitserie samt herrarnas Allsvenska. Den specialbyggda profilen är 41 fot lång och är byggd för att vara rättvis.
- Det vi har tänkt är att vi inte ska stänga ute någon bowlare och eftersom det inte är någon om-oljning ska det finnas tillräckligt mycket volym för att den ska hålla, säger Joackim Biehl som har varit med och byggt profilen.

Kvalprofil 2018 som den heter kommer att vara 2,63 i ratio och innehålla en ganska hög oljemängd: 27,85 ml, just för att den ska hålla de tio serier som en kvalkamp kan sträcka sig över.
- Många kommer tycka att den är jättesnabb i första serien, säger Jockim Biehl.

Samtidigt som underlaget kommer att vara snabbt i början kommer det att förändras under spelets gång. Någonting som gör att den kan vara gynnsam för höga slagningar, eller att den kan påverkas så att den blir svårare.
- Det är en ganska lätt profil egentligen, men vill man spela den lätt gör man det, men vill du göra den svår kan du göra det också. Där följer vi tråden som vi lagt ut de senaste åren där det bästa laget ska vinna, de som hjälps åt, säger Joackim Biehl.

Även i alla andra kval, de som inte är till Elitserien eller herrarnas Allsvenska, rekommenderas att hallarna lägger den nytillverkade kvalprofilen, men det är upp till varje hall att välja ett rättvist underlag.
- De flesta känner sin egen hall. Men känner de sig osäkra så är det bra om de hör av sig och ber om råd, säger Joackim Biehl som är full av förväntan inför kvalhelgerna.  
- Det ser ut att bli många intressanta kvalmatcher, säger han.

Kvalprofilen

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5

 

SM Parabowlare 2018


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info