Hoppa till sidans innehåll

Korea dominerade på junior-VM

25 MAR 2019 12:25
När World Bowling, för första gången, arrangerade ett junior-VM för bowlare under 18 var det Sydkorea som dominerade mästerskapen. Det asiatiska landet tog sju av nio guld under mästerskapet.
  • Skapad: 25 MAR 2019 12:25

Sverige ligger för tillfället på andra plats i den totala medaljligan på Världsmästerskapen för seniorer, men Sydkorea ligger precis bakom och jagar. Med tanke på hur det har sett ut den senaste veckan på Junior-VM i Paris kommer Sverige få det svårt att hålla Koreanerna bakom sig. Det asiatiska landet tog nämligen sju av nio medaljer under mästerskapet.

Framförallt var det den vänsterhänta Ji Guen som var med och vann alla guld på pojksidan. 17-åringen började med att vinna singel, och fortsatte sedan med dubbeln (ihop med Park Donghyuk), mixat lag, All-Event och avslutade med att vinna Masterstiteln genom att slå den finske tvåhandstalangen Pyry Puharianen i finalen.

Den finska 17-åringen tog silver bakom den koreanska dominanten även i All-Event, brons i dubbel tillsammans med Jesse Ahokas. De båda finska tvåhandsspelarna tog även medaljer i singel, brons för Pyry Puharianen och silver för Jesse Ahokas. Finland åker hem med totalt 10 medaljer, inget av dem guld.

Bland flickorna var det USA, som vann dubbeln genom Kamerin Peters och Mabel Cummins, och Singapore, Arianne Tay i singel, som bröt Koreas dominans. I övrigt var det Hong Soree, som vann Masters och All-Event, samt Jeong Youngseon som dominerade för Korea. Även om de finska flickorna också imponerade.

Både Mila Nevalainen och Peppi Konsteri kämpade till sig tre medaljer vardera. Varsitt silver, och brons, individuellt och ett brons i det mixade laget tillsammans med pojkarna. Ser man till de nyss avslutade Världsmästerskapen är det dessa finska spelare som kommer att vara de som skall slås på Europamästerskapen för juniorer som spelas om bara några veckor i Wien.

De flesta av finalerna  under Junior-VM i Paris spelades på två, uppbyggda, banor i en Judo-hall med stora läktare på sidorna där det skapades en härlig inramning och atmosfär. Dessutom TV-producerades mästerskapens sista finaler och går att se i efterhand

Alla resultat går att se här: https://2019wjc.worldbowling.org/results/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info