Hoppa till sidans innehåll

Kom ihåg att anmäla dig till Special Olympics

2018-03-05 13:00
Nu är det bara två dagar kvar att anmäla sig till Special Olympics som går av stapeln den fjärde till sjätte maj hos Nordmanna Bowling i Kungälv. - Det verkar bli häftigt, säger Ing-Marie Billgren.
  • Uppdaterad: 2018-03-05 13:00

Den sjunde mars är sista dagen för att anmäla sig till Special Olympics i Göteborg den fjärde till sjätte maj där närmare 1000 personer med utvecklingsstörning kommer att delta i elva olika idrotter. Bowlingen, som är en av de största idrotterna, efter fotbollen, kommer att spelas på Nordmanna Bowling i Kungälv.
- Detta är verkligen en bra prova-på-tävling, säger Ing-Marie Billgren på Svenska Bowlingförbundet och förklarar:
- Här delas du in på ett annat sätt än vad vi brukar. Det är bara sju stycken i varje grupp och alla får något pris vid prisutdelningen som går efter att varje klass är färdigspelad i bowlinghallen, berättar hon.

Men även för vana tävlingsbowlare är Special Olympics en häftig tävling att vara med på. Dels för själva bowlingen, men också för allting som sker runt omkring.
- Till det billiga priset: Två hotellövernattningar, bowling, stor artistgala vid invigningen plus att du åker fritt i Göteborg med Göteborgstrafiken och går in en gång på Liseberg, säger Ing-Marie Billgren.

Special Olympics är också uttagningstävling till det internationella Special Olympics som nästa år går i Abu Dhabi, förenade arabemiratens huvudstad.
- Men det har vi redan tagit emot föranmälningarna till, säger Ing-Marie Billgren.

Redan två veckor efter Special Olympics i Göteborg och Kungälv är det dags för SM för parabowlare som i år spelas i Örebro. Det är alltså en spännande vår som är på gång.
- Jag ser fram emot det, det ska bli kul, säger Ing-Marie Billgren.

Inbjudan

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

Individuella SM 23/2-27/5


26/3 - 1/4-2018

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info