JVM: Upphämtning av världsklass - Svenska Bowlingförbundet
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hamad, World Bowling

JVM: Upphämtning av världsklass

2018-08-01 20:17
De svenska flickorna låg på sjätte plats inför andra halvan av lagdistansen på JVM i Detroit. Tack vare spel i världsklass under dagens pass får de nu en medalj och får spela semifinal i morgon. - Vi gör det riktigt bra idag, säger Cajsa Wegner.
  • Uppdaterad: 2018-08-01 20:17

Inför dagens pass som innehöll de sista tre serierna, i både lag-distansen och All-event, hade de svenska flicklaget i fyr-manna 33 poäng upp till Finland på sista medaljplats. Efter tre serier igår som kändes som konstant uppförsbacke hade Sofia Myllymäki, Hanna Engberg, Alida Molander och Cajsa Wegner andra tankar idag.
- VI lade upp en ny gameplan och vi hade en positiv inställning inför passet. Vi fokuserade på att hålla bollen i fickan och ta ett slag i taget. Vi visste att vi inte hade långt upp till topp 4, säger Cajsa Wegner, BK Femtionian.

Den 20-åriga svenska senior-landslagsspelaren ledde det svenska lagets klättring med 269 i dagens första serie, lagdistansen fjärde. Sveriges 910 var fältets näst bäst, bara Singapore som slog 927 var bättre. Med 894 i andra, bäst av alla i den serien, fortsatte den blågula klättringen.
- Vi gör det riktigt bra idag. Vi satte våra slag väldigt bra idag och vi stöter inte på några större problem förrän i sista serien då vi kom till ett flackt banpar som under seriens gång torkade upp väldigt snabbt och började ta väldigt tidigt, säger Cajsa Wegner.

Trots att det krångliga banparet gjorde att svenskorna avslutade med 779 räckte resultatet 4956 totalt till en fjärde plats, 53 poäng före Japan som slutade på femte plats, precis utanför medaljplats. Nu blir det alltså en semifinal 17:30 mot kvalvinnarna Korea, samtidigt som USA och Malaysia möts i den andra semifinalen.
- Jag är så stolt och glad över att alla åtta har tagit en medalj, säger Cajsa Wegner.

Samtidigt som Perstorpstjejen imponerande ledde det svenska laget till medalj slutade 20-åringen fyra i All-event, 25 poäng ifrån Koreas ankare Sunhwa Hong som tog bronset. Guldet i All-event gick till Malaysiskan Nur Syazwani Sahar som snittade 218,72 över mästerskapets 18 serier, och silvret till Juliana Botero från Colombia.
- Självklart är det surt, jag visste inte att jag var så nära men samtidigt är jag väldigt nöjd med dagens spel. Jag känner att om jag skulle hitta de där 25 poängen någonstans så är det i en serie i singelspelet, säger Cajsa Wegner.

Förutom finalspelet i lag-distansen startar imorgon också det avslutande cupspelet Masters dit, förutom Cajsa Wegner, även Alida Molander kvalificerade sig. Även om Hanna Engberg revanscherade sig rejält i dagens pass och Sofia Myllymäki spelat orimligt stabilt (1196, 1199 och 1201) räckte inte deras resultat till topp 24 i världen. Men de åker ifrån VM med en medalj, vilken valör får vi se imorgon.

Följ mästerskapet och se alla resultat här: http://2018wyc.worldbowling.org/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info